Свен-Горан Ериксон е сред вариантите за мениджър на “Астън вила”

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
833

Бившият национален селекционер на Англия Свен-Горан Ериксон може да стане треньор на Стилиян Петров

в “Астън вила”, сочи информация на ПА Спортс.

Шведът, който беше в основата на привличането на Валери Божинов и Мартин Петров в “Манчестър сити”, е силно заинтересуван от внезапно освободилата се позиция в тима от Бирмингам.

Той напусна предишната си работа като селекционер на Кот д’Ивоар след края на световното първенство. Според източник на агенцията 62-годишният специалист иска да се върне в английския футбол.

“Разбира се, Свен има интерес към тази работа. Той винаги е твърдял, че иска да се върне във Висшата лига. За него това е голяма цел”, разказал неназован източник.

Ериксон напусна Премиършип в края на сезон 2008/2009, когато завърши девети с “Манчестър сити”. Той е и един от фаворитите на букмейкърите за мениджър на “Вила” заедно с наставника на САЩ Боб Брадли. Мениджърът му Атол Стил твърди, че все още не е бил търсен от “Астън вила”.

“Няма контакти от “Астън вила”. Свен е свързван с редица сериозни позиции, но в момента все още никой не ни е търсил от този клуб”, заяви Стил.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!