6 г. затвор за британец и двама българи заради дрога

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
416

Тримата са били задържани през 2019 г., притежавали и боеприпаси

Снимка: Pixabay
Шест години лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба от 20 000 лева е присъдата на британски гражданин, който беше обвинен за ръководене на организирана престъпна група за държане и разпространение на огнестрелни оръжия, боеприпаси и хероин в особено големи размери. Присъдата е издадена от Специализирания наказателен съд, съобщават от прокуратурата.

Двамата български граждани, които са участници в групата получават наказание съответно от 3 години и шест месеца и 2 години лишаване от свобода и глоба от по 20 000 лева. Двамата са се занимавали с разпространението на незаконните оръжия и наркотици.

Тримата бяха задържани на 16 септември 2019 г. в София при специализирана операция на ГДБОП и СДВР под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

В къщата в софийското село Бистрица, която е обитавана от ръководителя на групата Лийполд Алдред, са намерени и иззети при оглед десетки пистолета от различни марки, част от които със заличени номера или преправени от газови в бойни. Хероин на обща стойност 4,1 млн. лева, предназначен за черния пазар, е намерен и изеет от къщата и автомобила, който участниците са ползвали.

Британския гражданин е бил издирван с Европейска заповед за арест.

Пред съда тримата участници в престъпната група са се признали за виновни. Присъдите им са приведени в изпълнение.

По публикацията работи: Ния Христова
dnes.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!