Изложба на Банкси в Лондон: Разгледайте я от дивана

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
44

https://www.instagram.com/p/CGDlkfenNpg/?utm_source=ig_embed

 

 

Почитателите на уличния артист ще могат да разгледат изложените творби и онлайн.
Изложба с произведения на известния уличен артист Банкси ще бъде изложена в галерия в Лондон, но ще може да бъде разгледана и онлайн.

“Хвани ме, ако можеш”, която представя произведения на неуловимия художник, ще бъде изложена в галерията House of Fine Art (HOFA) от 8-ми октомври до 15 октомври.

В изложбата, почитателите на графити художника ще могат да видят творби като “Кралица на маймуните” от 2003 г., “Джак и Джил” от 2005 г. и “Спри за проверка” от 2007 г., която изобразява Дороти от “Магьосника от Оз” и кучето ѝ Тото, спрени от полицай, който проверява плетената ѝ кошница.
Произведенията в изложбата, която е партньорство между галерия HOFA и платформа за цифрово изкуство Artcels, ще бъдат достъпни безплатно и в интернет, за да могат хората да се насладят на изкуството на мистериозния лондонски художник от разстояние.
Съоснователят на галерията Елио д’Ана, който е и създател на Artcels, смята, че даването на дистанционен достъп до подобни експозиции, дава шанс на младите да се потопят в света на изкуството, дори да нямат време и възможност да посетят галерията.
„Когато се заехме да създаваме Artcels, искахме да направим съвременното изкуство по-достъпно за по-широката аудитория от млади хора, с технически умения да усетят и изпитат изкуството отвъд познатите му граници”, заяви той.

„Банкси олицетворява този идеал и кариерата му се гради около идеята за освобождаване на изкуството за хората. И така, за нас е голяма чест да бъдем домакини на тази изложба и се надяваме, че хора от цял свят ще изживеят Банкси както никога досега“, допълни Д’Ана.

Изложбата можете да разгледате ТУК до 15 октомври.
fakti.bg

https://www.instagram.com/p/CFo_3BkHlPB/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/CGACq3ynPai/?utm_source=ig_embed

 

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!