42-ро Народно събрание – ден първи

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
188

Стефан Данаилов ще открие първото заседание на новоизбрания парламентНовоизбраното 42-ро Народно събрание ще проведе първото си заседание днес от 10.00 часа.  Събранието се свиква с указ на президента Росен Плевнелиев,


издаден на 17 май 2013 г., на основание чл. 75 от Конституцията на Република България.

Съгласно Конституцията първото заседание на Народното събрание ще бъде открито от най-възрастния присъстващ народен представител, който ще произнесе слово. В 42-то Народно събрание това е Стефан Данаилов.
На първото заседание народните представители ще положат следната клетва: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се.”

След полагането на клетвата депутатите ще подпишат клетвените листове. В пленарната зала ще прозвучат химнът на Република България и химнът на Европейския съюз. След това президентът Росен Плевнелиев ще направи обръщение към народа и Народното събрание. Изявления ще направят представители на партиите и коалициите в парламента.

На заседанието ще бъде избран председател на 42-то Народно събрание, който ще поеме ръководството на заседанието и ще произнесе слово.

Следва избор на заместник-председатели на Народното събрание и приемане на решение за временно прилагане на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. Ще бъдат гласувани решения за избиране на временни секретари на парламента и на Временна комисия по Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

След края на заседанието се предвижда обща снимка на официалния вход на парламента.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!