Шефът на полицията в Южен Уелс осъди сексуалните престъпления на полицейски служители

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
349

Главният полицай в Южен Уелс, Джереми Вон, осъди серията сексуални престъпления, извършени от полицейски служители в региона. Той подчерта, че обществото с право беше шокирано от поведението на някои служители.

През октомври, полицай Люис Едуардс от Бриджънд беше осъден на доживотен затвор за сексуално насилие над деца и изнудване в социалните медии, като притежаваше 4500 неприлични изображения на деца. Едуардс, който се присъедини към полицейските сили през януари 2021 г., вече е забранено да служи в полицията.

В друг случай, бившият полицай Ричард Хелинг беше осъден на 15 месеца затвор за секс с уязвима жертва на престъпление, която срещна на служба. Той призна вината си по обвинения за корупция и злоупотреба с полицейски компютър.

Г-н Вон подчерта, че такива действия бяха “срамни и непростими”, и изрази загриженост за влиянието на тези случаи върху общественото доверие към полицията. Той заяви, че беше решен да изкорени неправомерното поведение и да възстанови доверието в полицейските сили.

Г-н Вон разкрива ангажимент към борбата с некоректността в полицейските сили

Сред 6000 служители в полицейските сили, г-н Вон призна, че е неизбежно да има индивиди, които не отговарят на очакванията. Въпреки това, той се ангажира да идентифицира и отстрани такива служители. Г-н Вон също спомена, че инспекторатът, отговорен за борбата с корупцията, е оценил работата на 12 полицейски сили в Англия и Уелс. От тях само две, включително полицията в Южен Уелс, са получили оценка “добри”.

Г-н Вон изрази увереност в наличието на “почтени хора” в полицейските сили, които са готови да се противопоставят на неправомерното поведение. Той подчерта, че полицията трябва да бъде възприемана като ценна обществена услуга. В заключение, той призова обществеността да работи съвместно с полицейските сили за изграждане на по-силна и справедлива правосъдна система.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!