12-годишно дете кара със 120 км/ч по магистрала ”Тракия”

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
58

То е седяло в скута на баща си и е шофирало в продължение на 15 минути и поне 20 километра

Снимка Стопкадър bTV

Шофьор с 12-годишно дете в скута кара със 120 км/ч по магистрала “Тракия”. Инцидентът се е случил на 18 май, съобщи bTV.

На видеозаписа се вижда, че те се движат в лявата изпреварваща лента на магистралата. Мъжът, който е заснел видеото – Свилен Иванов, разказа пред bTV, че прибирайки се в София от Бургас, при изпреварване на кола край Карнобат, е забелязал, че на предната седалка на автомобила се вози дете:

“Намалих, за да видя дали това, което виждам, е истина. Продължих и реших да не се занимавам, но видях, че автомобилът почва да прави маневри от лявата в дясната лента и да изпреварва тирове. Намалих, снимах клипчето, и се обадих на 112.”

Иванов смята, че детето е карало в продължение на 15 минути и поне 20 километра, защото плътно е следвал колата. “Имаше луда гонка по улиците на Карнобат. През цялото време държах връзка с дежурния от 122 и дежурния в полицейското управление. Бащата не спираше на знак “Стоп” от полицейските служители”, заяви той.

В крайна сметка полицията е успяла да спре безотговорния баща. Оказва се, че той е добре познат на властите – книжката му, както и тази на съпругата му, са били отнемани многократно заради шофиране в нетрезво състояние.

“През цялото време той се опитваше да убеди полицаите, че е карал със 120 км/ч, а не със 140 км/ч, което било нормално. Свалиха номерата на колата, направиха акт на 12-годишното дете”, каза още Свилен Иванов.
offnews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!