Заради карантината във Великобритания „Хийтроу“ ще съкращава персонал

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
120

Пътникопотокът на най-натовреното летище в Европа е намалял с 97% през май

Снимка: pixabay
Лондонското летище „Хийтроу“, най-натовареното в Европа преди коронакризата предупреди, че нивата на заетост вече „не са устойчиви“, отчасти поради двуседмичната карантинна политика на правителството на Обединеното кралство за пристигащи пътници и започва съкращения на персонал.

Сривът в броя на пътниците поради коронавируса, последван от строгото правило за карантина от 14 дни на всички, пристигащи във Великобритания, може да постави под заплаха до 25 000 работни места в летището, обявиха от „Хийтроу“, цитирани от Finantial Times, без да уточняват каква ще е точната бройка на съкратените работници.

Най-голямото летище в Обединеното кралство, което преди кризата е наело пряко 7500 души, започна да преструктурира работната си сила, като съкрати една трета от ръководството в началото на кризата, тъй като нивото на пътниците е значително намаляло и през месец май пътникопотокът се свива с 97% спрямо година по-рано. „Мрачната ситуация на летището ще продължи да съществува заради новите правила за 14-дневна каранина на пристигащите от чужбина“, казват още от аеропорта.

„По време на тази криза ние се опитахме да защитим работните места на първа линия, но това вече не е устойчиво и сега постигнахме съгласие за доброволно освобождаване на служители“, заяви Джон Холанд-Кей, изпълнителен директор на „Хийтроу“.

Летището призова правителството на Обединеното кралство бързо да установи „туристически коридори“, за да позволи пътуването до страни с нисък процент на коронавирусна инфекции без карантина.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!