Великобритания и САЩ искат бързо споразумение за свободна търговия след Brexit

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
85

Идеята е то да се сключи възможно най-скоро след излизането на страната от Европейския съюз

Снимка: Архив Ройтерс

Великобритания ще управлява рисковете, произтичащи от изтеглянето от Европейския съюз (ЕС), каквото и да се случи, и е решена да напредва с Brexit. Това заяви британският външен министър Доминик Рааб след среща във Вашингтон с американския държавен секретар Майк Помпейо, предаде Ройтерс.

“Ние ще управляваме рисковете, каквото и да се случи. Ние ще напуснем ЕС в края на октомври и сме решени да превърнем това в успех”, заяви Рааб.
Министърът допълни, че новият британски премиер Борис Джонсън и неговото правителство са абсолютно решени да напуснат ЕС на 31 октомври, със или без сделка, предаде Асошиейтед прес. Той каза, че Великобритания ще работи със САЩ за споразумение за свободна търговия възможно най-скоро след тази дата.

Помпейо също заяви, че неговата администрация ще се стреми към подобно споразумение с Великобритания възможно най-скоро след Брекзит. Държавният секретар каза, че американската администрация ще продължава да се придържа към ангажимента си да уважава британското решение за Brexit.

/БТА/

По статията работи: Елена Кирилова
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!