Книги от подбрани български автори за малки и големи

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
589

Вестник Будилникъ предлага за малки и големи подбрани произведения от български автори.  За да поръчате съответната книга, моля направете плащане на съответната сума с PayPal на inbox@www.budilnik.com, като посочите името на книгата и адрес на получаване в рамките на Великобритания.

Желаем Ви приятно четене!

 

ПОЕЗИЯ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В антологията са намерили място едни от най-силните стихове за България и Любовта и единствена по рода си събира на едно място вдъхновението на най-добрите български поети от различни поколения. Творби на Петко Р. Славейков, Любен Каравелов, Христо Ботев, Иван Вазов, Пейо Яворов, Димчо Дебелянов и Никола Вапцаров стоят редом със стихове от съвременни български творци. Твърди корици, единична цена £27.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.

***

Боян Ангелов: „Едикула“ – на български и английски език (единична цена £6.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.) и „Поледица“ (единична цена £9.00 с включена доставка в рамките на Великобритания). Двете стихосбирки илюстрират съвременната българска лирика, нейните търсения и значими поетични достижения.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

Андрей Андреев е класик на съвременната българска литература. В лириката му преобладават темите за България и родния дом, за самотата и обезлюдените, все по-притихващи селища. Прави се ретроспекция между надеждите някога и сивата реалност днес, както и готовност за безкористно служение на ползу роду… единична цена £10.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

 

 

 

***

Драгомир Шопов е сред водещите поети на съвременна България. В книгите му са събрани различни, чудесно поднесени разсъждения за битието, за нашите надежди и очаквания, за любовта, родния дом и смисъла на човешкия живот.

 

„Прошепнато насаме“ – единична цена £12.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

Георги Константинов

“Вечно подранил”

Единична цена £3.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Вълнение в Константинопол”

Единична цена £4.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

 

***

Иван Гранитски

“Устие”

Книгата е събрала едни от най- хубавите стихотворения на поета

 

Единична цена £15.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

Бойко Илиев

“В часа на синята мъгла”

 

Единична цена £13.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

ПРОЗА:

 

Петя Александрова

“България в потури, но с цилиндър”

 

 

Единична цена £15.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

Чанко Райчев

“Изповедта на черноризеца”

 

Единична цена £12.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

***

Павлина Павлова: Увлекателен криминален роман за процесите в съвременна България – с елементи на психологически трилър, класиран сред петте най-добри книги в жанра в класацията на Министерството на МВР.  Не е важно кой е престъпникът, нито конкретният мотив за престъплението, защото пътят от любовта към омразата, от възторга към скръбта, от възхода към падението, от човешкото към животинското… и всичко останало, този път никога не може да бъде един и същ за седем милиарда човешки сърца.

Единична цена £12.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

Весела Люцканова: Разкази за любовта и приятелството, за предаността ни един към друг, за грижата към подрастващите, за възхода и упадъка на духа, които са в нашите ръце, за всичко красиво, което не бива да отминем с безразличие, за признанието без отрицание и за един прекрасен и по-добър свят, който да оставим на следващите поколения.

Единична цена £8.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

Стаменка Христозова, една от съвременните, утвърдени български белетристки: „женска“ проза, послания, социални фрагменти, интимност и съвременни наблюдения са вплетени в книгата „Сиянието на залеза“.

Единична цена £12.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

Йордан Хаджиев: книга с увлекателно поднесена автобиографична проза. В нея писателят разказва за своето детство в Бяла черква, за “смяната на властта” след 9.IX.1944 г., учението си в Априловската гимназия и перипетиите около него, по-късно в Софийския държавен университет; за първите си “литературни университети” и… интимни трепети; за сблъсъка си с изпечени апаратчици и бюрократи от времето на ранния и на по-късния… реален социализъм. Писателят не крие своите пристрастия, бунта си срещу ограничеността и невежеството, политическата хамелеонщина и лицемерието на управниците.

Единична цена £10.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

***

ЛИТЕРАТУРА ЗА ДЕЦА:

И отново Драгомир Шопов, този път като обичан и популярен детски автор, автор и на популярната у нас песничка „Моля кажете, не на шега, кой нарисува тази дъга…“

Единична цена на „Пеперуда с колело“ – £8.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

 

„Дъга“ (с диск) – Единична цена £10.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

 

***

Кирил Назъров: Нежно-лиричните, и остроумно-веселите стихотворения на Кирил Назъров грабват вниманието на детето с художествената сила, с поетичната магия, с яркото чувство за хумор… и го водят по увлекателните пътища на истинското изкуство. Стиховете намират най-прекия път до детското сърце и душа, защото са в пълен синхрон с детското светоусещане, с  детското мислене, с детския свят. Книгата, издадена през 2011 г., съдържа стихотворения както за най-малките, така и за децата от прогимназиална училищна възраст. Единична цена £5.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

 

 

 

***

Петя Александрова:

Книгата “Смокиново момиче“ е за деца на 11-12-13 г., това е повест, написана с много хумор и много открито – за първите любовни и сексуални въпроси при по-големите деца. Знаеш ли за какво се смеят и за какво плачат малките момичета? Не, не съвсем малките, а тези, които вече не си играят с кукли, а стоят пред огледалото и си разресват дълго косата, за да стане „на вълнички”… Тези, на които сега им порастват гърдите и мъничко се срамуват от това… Тези, които са влюбени в  съученик на име Колето, Ицо или Кико…? И пишат за него стихотворения в тетрадката по биология… Да, за тези момичета  и тези момчета става дума – дето не знаят нищо за първата целувка, но тя все пак им се случва…Не знаеш ли? Тогава прочети тази книжка и Фира ще ти разкаже за всичко. Но само ако не й се присмиваш и не й казваш непрекъснато: „Глупости на търкалета…” или „Не може да бъде!” – единична цена £7.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ламята с белите чорапки“ е сборник с приказки, засега най-пълният и и най-елегантният в творческата биография на Петя Александрова, включващ творби от всички цветове и периоди на нейния съзряващ през годините талант на разказвачка. Единична цена £10.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Малки стихотворения,лесни за запомняне и рецитиране,  които изцяло са потопени в света на детството с неговите ярки цветове, широки усмивки и вълнуващи случки Единична цена £3.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

Катя Воденичарова: Книга за предучилищна възраст. Главни герои в нея са едно съвременно хлапе и неговите приятели от квартала – умни, информирани, знаещи, малко пакостливи и много обичливи. Да, и една баба, която трябва да защити – с мъдрост, интуиция, кураж и търпение славата на българските баби, че могат да се справят с всичко. Единична цена £7.50 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

Книга за децата в начална училищна възраст. Детето в нея е жител на големия град, има добро и задружно семейство, много приятели, нови обувки и дънки, но му липсва едно единствено нещо: вниманието и присъствието на вечно заетите и бързащи негови родители. Надето, Верчето, Чочко… са все днешни деца, които растат главно пред телевизора и компютъра, копнеещи за повече хармония и разбирателство край тях. И тук, както в другите книги на Катя Воденичарова, сериозните теми са поднесени с много неподкупен хумор. Единична цена £7.50 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

Павлина Павлова

“Четириухото магаре” – приказки

 

Единична цена £10.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

“Вълшебното конче” – приказки

 

Единична цена £10.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

Единична цена £3.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

 

 

 

***

Юлия Момчилова

 

 

 

Единична цена £3.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

 

 

Единична цена £6.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

 

Единична цена £5.00 с включена доставка в рамките на Великобритания.

 

 

 

 

 

За повече информация: 07425106442

 

 

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!