Край на търпението: Екскурзоводи, туроператори и хотелиери на протест в София

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
337

С туристически превоз се изхранват над 15 000 семейства, а заетите в туризма са над 200 000

Автобуси с екскурзоводи, туроператори и хотелиери от 12 общински центрове се отправят към столицата, където на 15 юни ще се проведе масов протест на заетите в туризма. Той ще се състои на Софийското ларго от 10 ч. След 11 ч. автобусната колона ще се изтегли покрай Министерски съвет с надути клаксони. Така заетите в туризма ще алармират правителството, че търпението им е изчерпано, а доверието – изгубено, след месеците финансова агония, предупредиха организаторите от Национално сдружение “Случаен превоз“ (НССП). С лозунгите “SOS ТУРИЗЪМ“ те още веднъж искат да напомнят за стотиците бедстващи семейства и фирми пред прага на фалита. С туристически превоз се изхранват над 15 000 семейства, а заетите в туризма са над 200 000, сочи статистиката.
Превозвачи, екскурзоводи, туроператори и хотелиери се заричат, че мирните им протести ще продължат, докато не бъдат чути, а исканията им – изпълнени.

“Работещи мерки за нас няма, никой не ни чува, семействата ни са без доходи и на ръба на оцеляването. Застрахователите от гаранционния фонд ни предупреждават, че ще свалят автобусите ни от регистрация, заради неплатени застраховки, а банките и лизинговите компании ще пристъпят към принудително изпълнение. Ние просто искаме да работим и да се развиваме. Изпаднали сме в тази нелепа ситуация без собствена вина, а правителството с лека ръка слага кръст на всичко, което сме градили с години“, обобщава Евелина Пулева, превозвач и туроператор.

Снимка: БГНЕС
bgonair.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!