Jaguar Land Rover си осигури заем от половин милиард паунда от китайски банки

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
82

Това е първият път, в който компанията взима дълг в Китай

Автомобилният производител Jaguar Land Rover (JLR), собственост на индийската Tata Motors, е постигнал споразумение с кредитори в Китай за отпускането на негарантиран 3-годишен заем в размер на 5 млрд. юана (556,58 млн. паунда). Това е първият път, в който компанията взима дълг в Китай, съобщава Ройтерс.

По думите на Артър Ю, вицепрезидент на Jaguar Land Rover, китайските банки, които ще осигурят финансирането, са Bank of China, ICBC, China Construction Bank, Bank of Communications и Shanghai Pudong Development Bank.

Заемът става факт на фона на проблемите за автомобилната индустрия заради коронавирусната пандемия, която спря производството и затвори шоурумите навсякъде по света.

Артър Ю допълни още, че пазарът в Китай отговаря за 25-30% от продажбите на компанията, но през последните два месеца този процент е нараснал до 50%.

Заемът „може да помогне на JLR Китай да управлява по-добре паричните потоци на фона на коронавирусната пандемия“, заяви мениджърът.

JLR, която внася коли в страната, но също така развива и производствено партньорство с базираната в Ухан компания Chery Automobile, заяви, че продажбите в Китай през април са на същото ниво като миналата година по същото време, а ръст се наблюдава през май.

Според Ю компанията очаква продажбите в луксозния автомобилен сегмент в Китай тази година да са сходни с тези от миналата или дори да се наблюдава лек ръст.

По статията работи: Елена Илиева
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!