Добри новини за футбола се очакват от Острова

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
167

Добри новини за феновете на английския футбол може да се очакват през следващата седмица от Острова. Тогава ще стартират серия от срещи на правителствено ниво с медицинските директори на основните спортове, за да се обсъдят конкретни стъпки към възстановяване на прекратените сезони в рамките на няколко седмици.

Представители на здравното министерство и главните санитарни и здравни инспектори на Англия, Шотландия, Северна Ирландия и Уелс също ще присъстват на срещите, а премиерът Борис Джонсън ще следи лично прогреса на разговорите.
Според различни публикации той лично е заинтересуван от възобновяването на мачовете с основна цел да се повдигне духа на населението на Острова, живеещо в условия на изолация заради пандемията от коронавирус. Срещите ще са без публика, но излъчването им по телевизията ще е факторът, който според Джонсън ще зарадва изключително много хората, принудени да стоят по домовете си. В този смисъл в правителството дори се дискутира идеята първите мачове да бъдат пуснати безплатно в ефира, но за това ще трябва съгласието на операторите, които държат тв правата – Sky и BT.

В разговорите ще се отчетат спецификите на всеки от спортовете, за да се изготви общ протокол, като не се очаква всички спортове да се подновят едновременно. Тестове, социална дистанция, хигиенни стандарти и ограничения за броя на хората, които ще присъстват на съоръженията, ще са сред главните теми на разговорите. Основните притеснения на властите са подновяването на спорта, дори при закрити врата, да не доведе до нарушаване на правилата от страна на феновете, които могат да се струпат пред празните стадиони и зали, особено ако се играят двубои за титли или промоции.
sportal.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!