“Дейли Телеграф”: Най-сериозната криза в управляващата Великобритания коалиция

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
349

Решението на либерал-демократите да се противопоставят на промените на административните граници е сериозен удар за Дейвид Камерън, докато в противен случай това щеше са увеличи шансовете му за преизбиране.

Вицепремиерът Ник Клег каза, че консерваторите са оспорили коалиционното споразумение, като са опитали за „изберат” коя част от правителствената политика да подкрепят, пише вестник “Дейли Телеграф”.
Скандалът бележи една от най-сериозните кризи на коалицията от парламентарните избори през 2010 г. насам. Източник от средите на консерваторите каза тези дни, че те са решени да продължат с промените на границите.
Преди либерал-демократите подкрепяха тези промени. Клег преди време каза, че е важно да се поправят „счупените везни на нашата демокрация” като се направят по-равноправни размерите на избирателните райони. Въпреки това вицепремиерът каза, че е взел „зрялото” решение да блокира политиката, облагодетелстваща консерваторите, за да е сигурен, че коалицията е честно и равноправно партньорство.
Изравняването размера на избирателните райони можеше да означава, че консерваторите ще спечелят с между шест и 20 места повече на следващите избори.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!