Борисов докладва на Камерън за “Южен поток”, натисна и за Набуко

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
782

След срещата си с британския премиер Дейвид Камерън премиерът Бойко Борисов съобщи, че са обсъдили бъдещето на ключовите проекти, които да осигурят диверсификация на доставките на газ за Европа, съобщиха от правителствената пресслужба.

Борисов посочи, че вчера Камерън е обсъдил този въпрос и с азербайджанския президент Алиев в Лондон.
“Бритиш петролиум” биха работили по проекта “Набуко запад”, ако той е икономически ефективен, каза още българският министър-председател.
“Работим активно по “Южен поток”. Октомври месец би трябвало да имаме смесена компания и в същото време с Дейвид се разбрахме, заедно с президента Барозу, на следващия съвет да говорим по темата “Набуко”. Ще го има ли и ако го има дали може да стане тази връзка на каспийски газ. За нас е важен тази проект, който трябва да докара газта да нашата граница.
Завчера беше министърът в Турция и тяхна частна компания ще строи газопровод до нашата граница. Така, че втечненият газ от Катар може да идва до Турция и оттам по тази връзка може да имаме реална диверсификация, включително и на втечнен газ, да идва и в България от Катар”, каза Борисов.
С британския премиер са били обсъдени и съвместните действия в борбата срещу тероризма и сътрудничеството между правоохранителните и специалните служби на Великобритания и България след атентата в Бургас на 18 юли.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!