Да подариш на кралицата крава? Може, а също и хипопотам

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
33

Кои са най-странните подаръци на британската кралска фамилия?

Снимка: БГНЕС
Членовете на британската кралска фамилия получават огромен поток от подаръци всяка година. Много от тях включват луксозно украсени предмети като бижута или мебели, но често се е случвало в монархията да получават и странни дарове, пише express.co.uk, цитирано от Bulgaria ON AIR.

Всяка година около месец април кралското семейство публикува списък с подаръците, които всеки от членовете на фамилията е получил. Информацията се публикува на официалния им сайт, като подробно се описват всички детайли за тях.

Ето и кои са най-странните подаръци на британската кралска фамилия?

Животни

Кралица Елизабет II е получавала множество животни по време на своето управление. Някои от необичайните видове са крави, хипопотами, крокодили и какадута. В последните години британската кралица вече не получава толкова странни животни, но за периода между 2008 и 2016 г. са ѝ били подарени 4 коня.

Дрехи

При международните си визити членовете на кралското семейство често се сдобиват с дрехи, като сред тях има някои любопитни избори. През 2019 г. по време на посещение в Пакистан херцогът и херцогинята на Кейбридж получиха 9 шала и чифт чорапи. На принц Чарлз пък му бяха плувни шорти по време на визитата му на Гренадините през март миналата година.

Коледни изненади

Може и да прозвучи изненадващо, но често странните подаръци в кралското семейство всъщност идват от самите членове на фамилията. Според “Мирър” принц Хари подарил на баба си подарил шапчица за баня с провокативен надпис. Принцеса Ан пък изненадала брат си Чарлз с кожена седалка за тоалетна.

По публикацията работи: Камелия Цветанова

dnes.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!