Български Православен Храм ще строят българите в Лондон

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
776

Инициативата е на издателя на вестник „Будилник“ и дългогодишен емигрант – инж. Емил Русанов. Чрез crowdfunding платформа стартира набирането на средствата и всеки желаещ може да направи дарение за това благородно дело.

Инициативата е лична кауза на Емил Русанов, а крайната цел е да се наберат достатъчно средства за изграждане на Български Православен Храм в Лондон. Според размера на събраната сума ще може да се купи или построи сграда или да се наеме дългосрочно такава, която да се преработи в съответствие с каноните на Българската Патриаршия. Движението по сметката ще бъде периодично публикувано във Фейсбук страницата „Български Православен Храм в Лондон“. Освен това в самата платформа за набиране на средства може във всеки един момент да се следи за събраната сума и  кои са дарителите. Прозрачността е най-важното нещо в подобни инициативи и това е един от приоритетите на инициатора.

Необходимостта от такова начинание расте през годините и сега, когато българите на Острова са десетки, а може би и стотици хиляди осъществяването на този проект, като че ли е най-реалистично.

Много са въпросите и задачите, които предстоят, но с Божията помощ и с желанието на българите на Острова, тази толкова бленувана мечта може да стане реалност.

„Всичко е в наши ръце“, коментира Емил Русанов. „Всичко зависи от нас и от това колко много искаме да се гордеем със своя собствена Православна Българска Църква в Лондон, където да посрещаме Коледа и Великден, да сключваме църковен брак, да кръщаваме децата си и да водим Православен начин на живот!“

За всеки решил да подкрепи инициативата може да направи своето дарение ТУК.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!