Жестоко убийство на българка в супермаркет в Германия: Подробности за трагедията в Мьорфелден-Валдорф

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
951

В понеделник, в град Мьорфелден-Валдорф, южно от Франкфурт, Германия, се разигра трагичен инцидент, при който 38-годишна българка беше убита от свой сънародник в оживен супермаркет.

Според съобщенията на ДПА, стрелбата в супермаркета взе две жертви. Българинът, на 48 години, застреля бившата си приятелка, която работела като касиерка в магазина, и след това се самоуби пред очите на клиентите. По първоначални данни от разследването, двамата са имали връзка, но са се разделили, като се предполага, че това е мотивът за нападението.

Жената била простреляна смъртоносно с няколко куршума. Тя споделила с близките си, че живее в постоянен страх след края на отнощенията си с българина, известен като Пламен П. Съобщава се, че между двамата имало конфликт още от февруари миналата година, като мъжът не е бил осъждан въпреки информацията за упражнено насилие върху жертвата.

Братът на жертвата потвърдил пред вестник “Билд”, че жената се е страхувала от бившия си партньор. Приятели и роднини съобщават, че убитата многократно е подавала сигнали в полицията и дори наела адвокат, който ѝ издействал ограничителна заповед.

В деня на престъплението, българката е трябвало да приключи работа в 21 ч., но се разбрала с приятелка да я вземе по-рано. Когато обаче приятелката пристигнала за срещата в 19:30 ч., районът около супермаркета вече бил отцепен от полицията.

Свидетели на стрелбата разказват, че когато чули изстрелите, се опитали да избягат. Няма пострадали сред тях.

Този трагичен инцидент подчертава сериозността на проблемите, свързани с домашното насилие и необходимостта от по-ефективни мерки за защита на жертвите.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!