Жена роди и уби осем бебета във Франция

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1464

Френската прокуратура обяви днес, че са повдигнати обвинения срещу жена, признала си, че е родила и убила осем бебета в северна Франция.

Жената, Доминик Котре, заяви, че е мъжа й няма никаква представа нито за бебетата, нито за смъртта им, съобщи прокурор Ерик Вайан. Котре е с наднормено тегло и е можела да прикрие бременността си, добави той.

Обвиняемата твърди, че причината да убие бебетата си е, че не е искала да има повече деца, но не се е и консултирала с лекар за контрацептиви, каза още Вайан.

Въпреки че първоначалните информации твърдяха, че и съпругът е арестуван, прокурорът обясни, че той е освободен, но е възможно също да бъде разследван.

Случаят излезе на светлина, когато двойка, прекопаваща задния си двор във Виле-о-Тертр, намерила труповете на две бебета, запечатани в найелонови пликове, и се обадила в полицията. Полицията веднага извикала на разпит семейство Котре, които преди това обитавали къщата и съпругата веднага си признала, че тя е майката на двете бебета. Тогава тя съобщила, че има още шест бебешки трупчета, скрити в гаража им. Те също били в найелон, покрити с всякакви други вещи.

Котре има психологически проблем още от първата си бременност, каза Пиер-Жан Грибува, адвокатът на съпруга – Пиер-Мари.

„Клиентът ми е в шок”, каза Грибува пред CNN. „Той не е имал представа за това. Съсипан е.”

Двойката прехвърля четиридесетте години. Жената е помощник медицинска сестра, а съпругът и е член на местния съвет, разказва съсед.

„ Те са симпатични, отзивчиви, мили и възпитани хора, които никога не можеш да предположиш, че са способни на такова нещо”, добавя той.

Друг местен казва, че семейството има две големи дъщери и внуци. Живеят в квартала от най-малко 15 години.

Психолози твърдят, че причината за деянието може да се крие в пост-родилната или друг вид депресия и е възможно жената да не е осъзнавала точно какво прави.

Разследването по случая продължава.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!