Зеленски: Украинската ПВО може да стане най-мощната в Европа

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
107

Украинската система за противовъздушна отбрана /ПВО/, ще стане още по-силна и ефективна през новата година, като може да се превърне в най-мощната в Европа. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в традиционното си вечерно обръщение. “През тази година не само запазихме въздушната си отбрана, но и я засилихме повече от всякога. Ппрез новата година украинската противовъздушна отбрана ще стане още по-силна, още по-ефективна. Украинската система за противовъздушна отбрана може да се превърне в най-мощната в Европа и ще гарантира сигурността не само на нашата държава, но и на целия континент”, каза украинският президент.

По-рано днес президентът Володимир Зеленски проведе редовно заседание с върховния главнокомандващ на Генералния щаб, посветено на оперативната обстановка на фронта, подобряването на системата за противовъздушна отбрана и възстановяването на енергийната система на Украйна.

© Actualno.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!