Заразения от коронавирус Борис Джонсън е игнорирал медицинските съвети в началото на епидемията

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1590

Снимка: Getty Images/Guliver

 

 

Борис Джонсън, който се оказа сред заразените с коронавирус, е игнорирал медицинските съвети в началото на епидемията от коронавируса в Обединеното кралство, пише вестник The Independent, цитиран от “Фокус”.

Заразения от коронавирус Борис Джонсън е игнорирал медицинските съвети в началото на епидемията 27.03.2020 21:22 1664 0 Снимка: Getty Images/Guliver Сподели Сподели Сподели    Борис Джонсън, който се оказа сред заразените с коронавирус, е игнорирал медицинските съвети в началото на епидемията от коронавируса в Обединеното кралство, пише вестник The Independent, цитиран от “Фокус”. Top 10 Cliff Jumping Locations Around The World 08:08 Previous PauseNext 00:19 / 11:43 Unmute Fullscreen Copy video url Play / Pause Mute / Unmute Report a problem Language Mox Player Три седмици преди да бъде диагностициран с COVID-19 той заяви, че “стиска ръцете на всички”, включително потенциални пациенти с коронавирус и ще продължи да го прави – въпреки медицинските съвети от тогава да се избягва всеки контакт с лица, които може да са носители на заразата.
Премиерът даде позитивен резултат за коронавируса на 27 март, наред със своя министър на здравеопазването Мат Ханкок. Но в началото на месец март Джонсън пренебрегваше вируса, докато другите европейски лидери започнаха да предупреждават своите граждани да ограничат социалните си контакти. По време на пресконференция на 3 март – когато във Великобритания имаше само 100 случая на COVID-19 – премиерът заяви пред репортери, че продължава да стиска ръцете на хората, с които се среща и настоя, че миенето на ръцете е “най-важното нещо” в борбата с вируса.

“Бях в болница преди няколко дни, където мисля че всъщност имаше няколко пациенти и сигурно ще се радвате да чуете, че аз стиснах ръцете на всички и ще продължа да го правя”, каза премиерът.
Тогава Ханкок заяви, че влиянието на точно този жест е “незначително” – според него ако човек мие ръцете си “по-често”, това би било достатъчно, за да се предпази от COVID-19. От Световната здравна организация (СЗО) не бяха съгласни с него и още тогава призоваваха хората да не стискат ръцете на тези, с които се срещнат. Въпреки че посещението на Джонсън в тази болница вероятно не е било причината за заразявaнето му, тъй като инкубационният период на COVID-19 по принцип е по-кратък, по всичко изглеждаше, че той е продължил да игнорира медицинските съвети и по-късно. На 9 март той беше заснет да се опитва да стисне ръката на свещеник в Уестминстърското абатство.

actualno.com

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!