Започна срещата на протестиращите енергетици и миньори с властта

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
31

/ БТА

Напрежение преди срещата на енергетици и миньори с премиера Денков и представители на управляващите партии в парламента.

Част от протестиращите, които идват директно от блокадите не бяха допуснати до сградата на парламента. Срещата е закрита и за медиите.
“Няма какво да си кажем с политиците по този начин”, заявиха представителите, които останаха на стълбите. Малко след това те все пак бяха допуснати до срещата.

“Точно затова до сега отказвахме срещите – нека България да гледа на живо какво се случва. Ние сме излъчени от колегите ни, но сега пуснаха само част от нас, които предварително са заявени в списъци, другите ни върнаха”, недоволстват енергетиците.
Срещата, която първоначално трябваше да се проведе в Раднево, късно снощи беше преместена в парламента, след като за пореден път министър-председателят получи отказ за участие от протестиращите.
В разговорите участват и министрите на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройството и на икономиката и индустрията, както и лидерите и народни представители от политическите партии, които подкрепят правителството.

Няма обаче поканени представители на опозицията.
dariknews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!