Загина момче на 14 години, трагедията е голяма

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
138

Фатален инцидент се случи в Шумен. Момче почина в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в шуменския квартал „Тракия“, казаха пред журналисти зам.-кметът по социална политика и здравеопазване на Община Шумен д-р Светлана Маркова и управителят на социалното заведение Йордан Йорданов.

По предварителни данни момчето се е удавило в сглобяем басейн, намиращ се в двора на Центъра. Детето е с тежка умствена изостаналост, има детска церебрална парализа и микроцефалия. В момента се води разследване. Поискани са писмени обяснения от Йорданов, уточни д-р Светлана Маркова.

В Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Шумен, 14 души персонал се грижат за 14 деца и младежи. В часа на инцидента на смяна са работили една детегледачка, един социален помощник и един служител, завеждащ личен състав, отбеляза Йорданов.

Около 10:00 часа днес две от големите момичета в Центъра, на 24 и 27 години, заедно с детегледачката, която е била на смяна, са почиствали басейна. След като са приключили с дейността, момичетата и служителката са се прибрали в сградата и заедно с останалите деца са приготвили междинната закуска. След като започнали да разтребват залата, установили, че момчето, което през цялото време е било в близост до детегледачката, го няма. Вратата на изхода, който води към двора и басейна, е била заключена. Най-вероятно момчето е успяло да излезе без да го забележат през някой от другите изходи. Минути по-късно в басейна го намират две от по-големите деца, информира по-късно Роза Енчева от пресцентъра на общинската администрация, пише Vesti.bg
standartnews.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!