За година откраднаха 53 000 номера на коли във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
162

Престъпността в България е пословично известна на всички ни, но не само у нас се погазват мащабно законите на държавата. Полицията във Великобритания разкри, че за миналата 2021 г. са откраднати регистрационни табели на над 53 000 автомобила.

И докато в България тази практика е популярна предимно за използването на крадени автомобили в тежки престъпления, които впоследствие биват изоставяни и запалвани, то на Острова повечето откраднати табели се ползват по друг начин.

Голяма част от свалените номера се монтират на същия тип автомобил, с които той влиза в платени градски зони или се кара по магистрали. Глобите от камерите идват при собственика на номерата, като на снимките се вижда, че колата е същата и е трудно доказуемо, че става дума за измама.
Дори собствениците да съобщят за откраднатите номера в полицията, базата данни е така направена, че малко от глобите отпадат.

Другата страна на проблема във Великобритания е, че има частни фирми, които могат да ви направят дубликати на откраднатите номера, без да се изискват прекалено много формалности, за да докажете, че вие сте физическият собственик на автомобила. С тези пропуски в системата можете да се сдобиете с номера, без дори да ги крадете от някоя кола.
dizzyriders.bg/

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!