Влаковете тръгнаха

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1178

БДЖ съобщиха, че влаковете тази сутрин се движат по разписание. Официално стачката продължава 23-и ден, въпреки че компанията възстанови движението на спрените в интервала между 8 и 16 часа 166 влака.

Тези влакове бяха спрени от движение по решение на ръководството на националния железопътен превозвач поради стачните действия, които нарушиха редовния им график, доведоха до пълен отлив на клиенти в посочения времеви интервал, и съответно до сериозни финансови загуби.

От пресцентъра на БДЖ съобщиха, че влаковете тази сутрин се движат по разписание. Нормално е движението на Централна гара в София. Все още малко проблеми има на гара Волуяк, където се преговаря и там също да се пуснат влаковете. Служителите на БДЖ са влезли в работен ритъм и са се отзовали на призива на ръководството – съвестно да извършват своите задължения и да не се нарушава нормалният график на движение, допълват от компанията.

По-рано днес председателят на Съвета на директорите на БДЖ Владимир Владимиров заяви, че очаква, че заради все по-намаляващия брой на стачкуващите железничари, днес по-голямата част от влаковете да се движат по разписание, съобщи БНР.

“Ние искаме да пробваме, да тръгне движението. Ако някои влакове ги спрат, да продължим да ги убеждаваме и по този начин да направим все пак някакъв пробив”, допълни Владимиров. Ако това не стане, ръководството на железниците ще продължи да убеждава стачниците да прекратят протеста.

Председателят на синдиката на железничарите към КНСБ Петър Бунев заяви, че стачката продължава и че днес ще спрат около 40 на сто от влаковете. “Стачката не е прекратена. Смятам, че доста влакове ще спрат. Нямам намерение да натискам никого да стачкува насила”, категоричен бе синдикалистът.

Ръководството на холдинга ще преговаря със синдикатите по новия Колективен трудов договор в “Пътнически превози” от 10 ч.
Изпълнителният директор на БДЖ Йордан Недев подчерта, че ако влаковете не пътуват, няма да е заради ръководството на компанията. “Не мога да съм сигурен кои влакове ще потеглят, кои не, и докъде ще стигнат. Може да се окаже, че точно там, където има пътници, синдикатите спират влака”, заяви Недев. Той обясни, че за него все още не е ясно какво продължава да иска стачката, тъй като според него исканията на синдикатите са постигнати.

Вчера от компанията обявиха, че са стачкували едва 9 души.
Вече 1038 служители са приели да напуснат компанията срещу шест брутни работни заплати.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!