Владимир Путин: Време е да прекратим тази трагедия в Украйна

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
197

Руският президент допълни, че Москва никога не е отказвала да участва в мирни преговори с Киев

Руският президент Владимир Путин каза във видеообращение към лидерите от Г-20, че е нужно да се помисли как да се спре “трагедията” в Украйна и допълни, че Москва никога не е отказвала да участва в мирни преговори с Киев, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Това е първото изказване пред ръководителите на 20-е страни с най-развити икономики в света, което руският държавен глава прави от началото на войната в Украйна. Той посочи, че някои лидери са заявили в речите си, че са шокирани от продължаващата “агресия” на Русия в съседната ѝ страна. “Военните действия винаги са трагедия за конкретни хора, конкретни семейства и страни като цяло. И несъмнено ние трябва да помислим как да прекратим тази трагедия”, подчерта Путин.

Видеоконферентна среща на върха бе свикана от индийския премиер Нарендра Моди. Путин пропусна предишните заседания на Г-20 в Индия и Индонезия. Тогава Русия бе представлявана от външния министър Сергей Лавров. За последен път Путин присъства лично на среща на върха Г-20 през 2019 г. в японския град Осака, припомня Ройтерс.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!