Високите наеми във Великобритания принудиха много хора да живеят на улицата

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
206

Нови данни на правителството показват, че бездомничеството се увеличава

Когато съдия-изпълнител неочаквано заплашил да смени ключалките ѝ, първата мисъл на Елизабет била да се обади на собственика на имота ѝ за помощ, пише Financial Times. Но се оказало, че собственикът не е изплатил ипотечния си кредит, затова самотната майка на три деца била принудена да напусне жилището и била настанена във временен дом от местния съвет в Олдъм, край Манчестър.

 

“Стресиращо е” да нямащ постоянно жилище, казва 49-годишната жена и допълва, че макар временният ѝ дом да е пълен с мухи и неприятни миризми, “е по-добър, отколкото да сме на улицата”.

Историята на Елизабет става все по-обичайна, тъй като Великобритания изпитва недостиг на достъпни жилища, който противоречи на нарастващото търсене, повишава жилищните разходи и стеснява маржовете за собствениците на имоти.

Наемите в страната са на най-високото си ниво от началото на воденето на статистика от британския Национален статистически институт през 2016 г. след години на стагнация на жилищното строителство и растящо търсене. Заради поскъпването области, които не са имали значителен проблем с бездомничеството, изневиделица се сблъскват с растящ брой на хората, които няма къде да живеят.
bgonair.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!