Виена ще подарява ваучери от 50 евро за посещения на ресторанти и кафенета

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
52

Всяко семейство ще може да се възползва от стимулите на обща стойност 40 млн. евро

Снимка: Getty

Виена ще предостави ваучери от 50 евро на всяко семейство в австрийската столица, които да бъдат използвани в ресторантите и кафенетата в града, след като те отново бъдат отворени в петък.
Кметът Михаел Лудвиг, социалдемократ на когото му предстоят местни избори на 22 октомври, обяви мярката в размер на общо 40 млн. евро в туит в сряда. Ресторантите и кафенетата във Виена, превърнали се в една от запазените марки на града, бяха затворени като част от мерките на правителството за борба с разпространението на коронавируса, наложени на 16 март.

Мярката на Лудвиг е в допълнение на плана на федералните власти в помощ на ресторантьорския бранш, който включва намаление на ДДС върху неалкохолните напитки и специално облагане на продажбите на пенливо вино. Секторът е един от най-тежко засегнатите от блокадата, като ефектът допълнително се увеличава и от срива в притока на туристи.

Живеещите във Виена ще получат ваучера по пощата, съобщи градската управа. Гражданите, които живеят самостоятелно, ще получат ваучер от 25 евро.

Ресторантите и кафетата ще могат да разменят ваучерите срещу пари в брой.

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Аспарух Илиев
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!