Великобритания затяга миграционната политика с нови доходни изисквания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
144

 

Британското правителство предлага драстични мерки за ограничаване на миграцията към страната, като затруднява пристигането на чуждестранни работници. Вътрешният министър Джеймс Клевърли обяви нови по-строги критерии за квалифицирани чуждестранни работници, които искат да работят във Великобритания. Според новите правила, те ще трябва да имат годишен доход от минимум 38 700 паунда, в сравнение с предишните 26 200 паунда.

Тези промени не засягат болногледачите, но и те, както и студентите, няма да имат право да вземат семействата си със себе си при преместването във Великобритания. Правителството твърди, че тези мерки са в отговор на историческия спад в нетната миграция в страната, но срещат критики от бизнеса и експерти, които смятат, че това ще доведе до още по-голям недостиг на кадри.

В същото време, Великобритания подписа споразумение с Руанда за депортиране на нелегално влезлите мигранти в африканската държава, което предизвика допълнителни спорове и опасения за съвместимостта с международното право. Британският парламент трябва да обяви Руанда за безопасна трета страна, въпреки че британският съд все още не е категоризирал държавата като такава.

Правителството на Риши Сунак е под натиск от дясното крило на консервативната партия да намали значително нетната имиграция, но все още не е ясно кога първите депортации за Руанда ще станат факт.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!