Великобритания застави компаниите да покриват до 30% от заплатите на работниците

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
289

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Великобритания ще изисква от работодателите да покриват между 20 и 30% от стойността на заплатите на своите служители от август, за да се намали по този начин финансовата тежест върху държавата във време на пандемия, съобщава Ройтерс, позовавайки се на публикация на The Times.
На 12 май Обединеното кралство удължи с четири месеца времето на действие на схемата за подкрепа на работниците и запазването на работните им места, като основен фокус за смекчаване на щетите, причинени от разпространението на коронавируса върху икономиката на страната. Властите обаче заявиха, че работодателите ще трябва да се включат в тази подкрепа, за да се разделят огромните разходи.

„Министерството на финансите изготви планове, които ще изискват работодателите да покрият между 20 и 30 на сто от заплатите на хората“, информира The Times. „Те също ще бъдат задължени да покриват разходите за националните осигурителни вноски на работодателя, които са средно 5 на сто от заплатата“, се посочва още в публикацията.

Очаква се финансовият министър Риши Сунак да обяви промените следващата седмица.

Сунак заяви в петък (22 май), че Великобритания е изправена пред „много сериозна икономическа криза“ и работните места ще бъдат загубени в „идните дни, седмици и месеци“.

По статията работи: Аспарух Илиев
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!