Великобритания закрива Департамента си по публично здраве

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
268

Институцията ще бъде заменена от ново звено за защита на общественото здраве

Секретарят по здравеопазването на Великобритания Матю Ханкок потвърди, че правителството ще закрие Департамента си за публично здраве. Той заработи на 1 април 2013 и бе основан след преструктуриране на локалната здравна каса в Англия съгласно Закон за здравето и социалните услуги от 2012.

Сега институцията ще бъде заменена от ново звено за защита на общественото здраве, въпреки критиката, че действията са „безотговорни“ по време на пандемия. НАчело на новата организация ще е настоящият ръководител на програмата за тестване и проследяване на заразени с COVID-19 баронеса Дидо Хардинг. Очаква се новото звено да заработи до пролетта на 2021.

Наречена Национален институт за опазване на здравето, институцията ще има за цел да предпазва Великобритания от външни заплахи, включително инфекциозни заболявания, пандемии и биологични оръжия.

Моделът наподобява Центъра за контрол на болестите в САЩ, който е държавен институт в Департамента за здраве и човешки услуги.
economy.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!