Великобритания влиза в ”ера на икономии”

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
659

Най-радикалното орязване на държавните разходи във Великобритания след Втората световна война ще бъде обявено днес.

С това ще бъде поставено началото на нова “ера на икономии”, която ще подложи на сериозно изпитание популярността и твърдостта на консервативно-либералната коалиция, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Изправено пред безпрецедентен дълг, правителството, начело с Консервативната партия, е на мнение, че няма алтернатива на програмата за свиване на дефицита, предвиждаща намаляване на бюджетите на държавните ведомства с 25 до 40 процента.

“Бих желал да има друг, по-лесен начин, но няма алтернатива на старомодното орязване на държавните разходи”, заяви премиерът Дейвид Камерън. Според него поемането на Великобритания по пътя на финансовата стабилност е единственият начин да бъде избегнат кошмарът, който видяхме в Гърция.

Критиците твърдят обаче, че правителството поема огромен риск, “отивайки твърде далеч прекалено бързо”, преди да има твърди доказателства за икономическо възстановяване.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!