Великобритания въведе нова система за карантина

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1787

Тя е разделена на 3 нива, всяко от които с различни ограничения

Правителството на Великобритания въведе нова система, която определя нивото на опасност от зараза с коронавирус в отделни региони в страната и мерките за карантина, които жителите трябва да спазват. Тя включва три отделни нива, всяко от които има определен списък със забрани.

Средно ниво на опасност
Всички региони на Англия, които не попадат в другите две нива, са под средно ниво на опасност. То предвижда същите мерки за безопасност, които бяха налице преди въвеждането на новата система. Сред тях са изискването за ресторанти и барове да затварят врати в 22 часа и забраната за сбирки на повече от шест души.

Високо ниво на опасност
В зоните с високо ниво на опасност е забранено смесването на хора от различни домакинства на закрити пространства. Групите за подкрепа са разрешени, където един човек, който живее сам, може да се смесва с още едно домакинство. Правилото за смесване на повече от шест души остава в сила.

Зоните, които в момента са под локална карантина, ще бъдат класифицирани с това ниво.

Чешайър
• Западен Чешайър, Източен Чешайър и Честър

Област Манчестър
• Манчестър, Болтън, Бъри, Стокпорт, Тамсайд, Трафорд, Уигън, Салфорд, Рошдейл, Олдъм

Уорингтън

Дарбишир
• Хай Пийк, Тинтуистъл, Падфиелд, Динтинг, Св. Джон, Олд Глосъп, Уитфийлд, Саймъндели, Геймсли, Хоурд Таун, Хадфийлд

Ланкашир
• Ланкашир, Блекпул, Престън, Блакбърн с Дарвин, Бърнли

Западен Йоркшир
• Лийдс, Брадфорд, Кирклийс, Калдердейл, Уейкфиелд

Южен Йоркшир
• Барнсли, Ротерам, Донкастър, Шефилд

Североизток
• Нюкасъл, Тинсайд, Гейтшед, Съндърленд, Дъръм, Нортъмбърленд

Тийс Вали
• Миделборо, Редкар и Кливланд, Стоктън на Тийс, Дарлингтън, Хартълпуул

Западни средни земи
• Бирмингам, Сандуел, Солихул, Уоверхамптън, Уолсол

Лестър
• Лестър, Оадби и Уигстън

Нотингам
• Нотингамшир
• Гр. Нотингам

Много високо ниво на опасност
При това ниво смесването на хора от различни домакинства е абсолютно забранено на закрити или открити пространства. Барове и кръчми трябва да затворят врати до второ нареждане, освен ако не могат да започнат да функционират като ресторанти. Местната управа ще взема решения дали да затваря други обекти като фитнес клубове или казина. Жителите ще бъдат инструктирани да не пътуват извън зоната, а тези, живеещи отвън – да не влизат в параметрите на областта под карантина.

Ливърпул е единственият град, който ще бъде подложен на много високо ниво на опасност. Кметовете на Лондон и Нотингам посочиха, че техните градове може да са следващите в списъка.

Желаещите да проверят нивото на опасност и мерките за карантина, които трябва да спазват, могат да го сторят на сайта на правителството, където трябва да въведат пощенския код, в който се намират. Повече информация е достъпна и на сайта на BBC.
economy.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!