Великобритания удължава визите на мигранти-медици

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
172

Броят на жертвите на коронавируса в Обединеното кралство вече е над 1800

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Британското министерство на вътрешните работи – Хоум офис, обяви безплатно едногодишно удължаване на визите на около 3000 мигранти, работещи в националното здравеопазване.

Разпоредбата засяга около 3000 лекари, медицински сестри и служители на Бърза помощ, включително техните семейства. Удължаването е безплатно за всички, чиито визи изтичат преди 1 октомври. От Хоум офис съобщиха също, че вдигат ограниченията за часовете, които могат да работят студентите по медицина.

На новопростигналите медицински сестри от чужбина ще бъде дадено повече време от обичайното, в рамките на което да държат необходимите изпити, което ще им даде възможност по-пълноценно да се притекат на помощ сега, когато това е най-необходимо.

Министърът на вътрешните работи Прити Пател заяви, че медиците от цял свят играят ключова роля в опитите на националното здравеопазване да се бори с коронавируса и да се спасяват животи. „Не искам тяхното внимание да се отклонява от процеса с визите“, допълни Пател.

В същото време статистиката отчете най-големия брой починали от вируса за едно денонощие – 393. Общо жертвите станаха 1801.

Премиерът Борис Джонсън, който се самоизолира след положителна проба, смята да се завърне пълноценно на работа в петък.
BNR.BG

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!