Великобритания удължава извънредното положение с три седмици

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
4440

“Стигнахме твърде далеч и пожертвахме твърде много, за да облекчаваме сега”, каза външният министър Доминик Рааб

Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Великобритания ще удължи с най-малко три седмици въведените на 23- март карантинни мерки за борба с епидемията от новия коронавирус, предава БТА, позовавайки се на съобщения от световните агенции.

Това означава, че ограниченията в страната ще останат в сила поне до 7-и май, отбелязва ТАСС.
Външният министър Доминик Рааб, който замества възстановяващия се от COVID-19 премиер Борис Джонсън, заяви, че Великобритания не може да рискува постигнатия напредък с облекчаване на рестриктивните мерки на този “деликатен и опасен етап”.

“Стигнахме твърде далеч, изгубихме твърде много близки хора, пожертвахме твърде много, за да облекчаваме сега, особено след като започваме да виждаме доказателства, че усилията ни започват да дават резултат”, каза Рааб.

Броят на смъртните случаи от новия коронавирус в болници във Великобритания се увеличи с 861 до 13 729 към 16 ч. по Гринуич (19 ч. българско време) вчера. Тествани са 327 608 души.

Китай ще трябва да отговаря на трудни въпроси как е избухнала епидемията и дали е можело да бъде предотвратена, каза още британският външен министър, цитиран от Ройтерс

По статията работи: Радостина Ивчева
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!