Великобритания стартира с бързите тестове по летищата

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
910

На Хийтроу ще струва 80 паунда, резултатът – до час

Пътниците, летящи от Хийтроу до Хонконг и Италия във вторник, ще бъдат първите, които ще имат възможност да платят за бърз тест на Ковид-19, преди да се регистрират, предаде BBC.
Тестът ще струва 80 паунда и резултатът ще бъде гарантиран в рамките на един час. Целта е да се помогне на хората, пътуващи до дестинации, където при пристигане се изисква отрицателен резултат.
Все по-голям брой държави класифицират Обединеното кралство като “рискова дестинация” което означава, че пътуващите британски граждани са изправени пред повече ограничения.
Властите в Хонконг сега изискват хората да покажат, че имат отрицателен резултат от теста, направен в рамките на 72 ч. след полет от Лондон.

Бързият слюнчен тампон, който вече се предлага на терминали 2 и 5 на Хийтроу, е известен като Лампов тест. British Airways, Virgin Atlantic и Cathay Pacific вече ще го предлагат на клиентите си.

Ламповият тест е по-бърз от PCR теста, тъй като пробата не трябва да се изпраща в лаборатория.
bgonair.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!