Великобритания скоро ще издава съдебни присъди по Интернет

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
213

Правителството ще започне тестването на системата с по-маловажни дела
Правителството на Великобритания потвърди плановете си да пусне нова система, която ще позволи на провинилите се в по-маловажни престъпления и нарушения да признават виновността си през Интернет портал и да получават присъдата на компютър.
„Според предложението ответниците, които се съгласят да използват онлайн процедурата и искат да се признаят за виновни, ще могат да получат предварително обявена санкция, включително и размера за изплащането на обезщетение на пострадалите, вместо да се налага да се явяват в съда и да излежават присъда“, се пише в доклада на правителството.
Първоначално системата ще бъде тествана с по-маловажни дела, за които не се налага наказание „Задържане под стража“, като пътуването без билет във влака или за притежанието на нелицензирани въдици.
„Тази процедура ще се прилага само за дела, в които е нужно минимално участие на страните и решаването става само от един магистрат на базата на предоставените документи“, споделят от правителството.
Първоначално процесът ще е изцяло доброволен, позволявайки на ответника да използва стандартната процедура при желание.
За да предотврати кибер атаки или злоупотреба с личните данни, системата ще използва усъвършенствани методи за потвърждаването на самоличността на ответника.
economy.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!