Великобритания ще отпусне над 4 млрд. паунда в подкрепа на безработните

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
50

Планът на Риши Сунак предвижда през следващите три години да се изразходват 2,9 млрд. паунда, за да бъдат върнати на работа повече от 1 милион души

Британският финансов министър Риши Сунак. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Във вторник британското министерство на финансите заяви, че правителството ще задели над 4 млрд. паунда през следващите три години, за да върне на работа дългосрочно безработните и хората търсещи препитание, след като пандемията от COVID-19 бъде овладяна.
Финансовият министър Риши Сунак ще обяви това като част от плановете относно разходите в сряда, които ще бъдат оповестени заедно с новите официални прогнози, които вероятно ще покажат рязко нарастване на безработицата, съобщава Ройтерс.

„Този преглед на разходите ще подкрепи стотици хиляди работни места, които ще бъдат защитени в острата фаза на тази криза и след това с пакет за милиарди (паунда) инвестиции, за да се гарантира, че никой няма да остане без надежда или възможност“, заяви Сунак.

По-рано този месец Английската централна банка (АЦБ) прогнозира, че нивото на безработицата ще нарасне до близо 8% до средата на следващата година от 4,8% през трите месеца до септември.

Министерството на финансите заяви, че през следващите три години ще бъдат изразходвани 2,9 млрд. паунда, за да бъдат върнати на работа повече от 1 милион души, които са останали безработни повече от година, като 400 млн. паунда ще бъдат изразходвани през 12-те месеца от април.

Тези хора, които не могат да си намерят работа, ще получат „редовна, интензивна помощ за работа, съобразена с техните обстоятелства“.

Още 1,4 млрд. паунда ще бъдат похарчени за търсещи работа и за бюрата за безработица, които обработват молбите за обезщетение при безработица и обикновено изискват от получателите да предоставят редовно доказателство, че активно търсят работа.

Сунак също потвърди, че програма за субсидиране на работодателите за наемане на по-млади работници ще бъде удължена и подкрепена с още 1,6 млрд. паунда за подпомагане на до 250 000 работни места.

По статията работи: Аспарух Илиев
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!