Великобритания разработи ръкавица за Паркинсон

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
45

Стартиращо предприятие от Обединеното кралство е разработило ръкавица с вграден въртящ се жироскоп. Според изобретателите устройството може да помогне на хората с болестта на Паркинсон и есенциален тремор да преодолеят често изтощителното си треперене и да си възвърнат контрола върху ръцете.

„Решението на GyroGear е да монтирате жироскоп отзад на ръката, който подобно на въртящ се връх, който винаги ще остане изправен, докато се върти, кара ръката ви да остане нивелирана. При хора с много лек или пък много силен тремор ефектът може и да не забележите ефекта, но хората със сигурност го усещат, особено по действията си“, споделя Гордън Маккейб, мениджър на проекта

Състоянията на Паркинсон и Есенциалния тремор засягат над 200 милиона души по света. Ръцете биха могли да треперят толкова много, че елементарни еьедневни действия и задачи като ядене и пиене стават трудни или дори невъзможни.

“Есенциалният тремор е доста скрито увреждане. Не виждате колко силно ни засяга, как болят мускулите ни, всичко, което преживяваме и усещаме с тремора през целия ден. Веднага щом сложите GyroGlove, мускулите ви се успокояват, защото те не са под толкова голям натиск … Можете да се наслаждавате повече на хобитата си, да пишете, да работите по-ефективно”, обясни Джени Фийлд, страдаща от есенциален тремор.

Компанията събра 4,3 милиона щатски долара във фаза 1 от финансирането на Seed Round, а фаза 2 е планирана да приключи в края на месеца.

standartnews.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!