Великобритания разполага с достатъчно антибиотици за борба с новата инфекция

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
59

Британският министър на здравеопазването Стив Баркли заяви

Източник: БГНЕС

Британският министър на здравеопазването Стив Баркли заяви тази сутрин по „Скай нюз“, че страната му разполага с „добри запаси“ от антибиотици за третиране на случаите с бактериална инфекция, отнела досега живота на 9 деца.

Стив Баркли каза това, след като директорът на британската фармация Зешан Рехмани критикува Министерството на здравеопазването, че няма представа какво се случва. Рехмани заяви, че има недостиг на пеницилин и сериозни притеснения, че някои рецепти няма да могат да бъдат изпълнени на фона на увеличаващите се случаи с бактериални инфекции.

Вчера правителството обяви планове за превантивно даване на антибиотици на всички деца в училищата, които са засегнати от заразата.

Стив Баркли заяви за “Скай нюз“, че лично е проверил за състоянието със запасите от антибиотици и е бил уверен от екипа, който следи за наличието на лекарства, че има достатъчно количество. Той допълни, че, ако на места има по-голямо търсене, лесно може да се уреди прехвърляне на антибиотици от други места, където търсенето не е толкова голямо.

Здравният министър допълни, че усложненията от бактериалната инфекция, причинявана от стрептококи от група А, са много редки, но важното е всички да бъдат бдителни и родителите незабавно да търсят медицинска помощ, ако децата им развият симптомите, предаде “БНР”.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!