Великобритания променя курса – реши да затвори училищата

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
3711

Борис Джонсън обяви, че е нужен допълнителен натиск върху нарастващата крива на случаите на Covid-19

Снимка: Matt Dunham/Bloomberg

Британското правителство официално се отказа от досегашната си стратегия по отношение на коронавируса и обяви, че планира да затвори училищата в Англия в резултат от пандемията, пише CNBC.

По време на дневната правителствена пресконференция във връзка с кризата, премиерът Борис Джонсън заяви: „Предвид това къде се намираме в момента, смятаме, че трябва да приложим допълнителен натиск върху нарастващата крива, като затворим училищата“.
„Така че днес мога да обявя, че след като училищата затворят врати от петък следобед, те ще останат затворени до следващо нареждане“, обяви Джонсън.

Мерките бяха взети скоро след като Уелс, Северна Ирландия и Шотландия обявиха, че затварят учебните си заведения и от петък. Всички училища и колежи в Ирландия не работят.

„Това не означава, че изпитите няма да се случат по план през май и юни“, допълни Джонсън.

Към сряда Великобритания има над 2600 потвърдени случая на Covid-19 и 72 жертви на вируса според данни на Johns Hopkins University.

Във вторник британският финансов министър обяви, че държавата отпуска 330 млрд. паунда (398 млрд. долара) за заеми за бизнеса. Риши Сунак заяви, че правителството ще „попкрепи работните места… ще подкрепи заплатите и ще подкрепи фирмите… ще направим каквото е нужно“.

По статията работи: Елена Кирилова
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!