Великобритания потулва доклад за истинското влияние на имиграцията

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
919

Великобритания е спряла публикуването на доклад,

който оспорва твърденията, че имигрантите изместват местната работна ръка от пазара на труда, твърди BBC.

Британският министър на вътрешните работи Тереза Мей, която е сред най-активните застъпници в кабинета на Дейвид Камерън за ограничаване на свободното движение в ЕС, твърди, че пристигането на всеки 100 нови имигранти, означава, че 23-ма британци ще останат без работа. Тя основава своите думи на проучване, извършено през 2012-та година от Консултативния комитет по миграция – независима организация от учени, които съветват правителството.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall – цени от 1,20 до 4,80 лева – вече и с SMS

BBC уточнява обаче, че ново изследване на експерти от различни британски министерства, сред които и вътрешното, е установило, че притокът на чужденци застрашава в много малка степен местната работна ръка. Въпреки това кабинетът на Дейвид Камерън е спрял публикуването на доклада, тъй като той е политически неудобен, това установява разследване на телевизионното предаване на BBC “Newsnight”.

Данни от миналата седмица показват, че имиграцията в Обединеното кралство расте и правителството едва ли ще изпълни обещанието си да я намали до 100 хиляди души годишно преди следващите избори през 2015-та. Този въпрос ще бъде сред ключовите в предизборната кампания и изводите в новия доклад няма да помогнат на министрите да опрадваят въвеждането на по-строги мерки срещу имигрантите, обяснява медията.
24chasa.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!