Великобритания опроверга даването на хеликоптери на Украйна

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
69

Киев няма да получи хеликоптери Apache

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Британското министерство на отбраната отрече статия на вестник Mirror, в която се казва, че Лондон ще предостави на Киев военни хеликоптери Apache, съобщи кореспондентът на Sky News Дебора Хейнс.

По-рано изданието, позовавайки се на източник от отбраната, съобщи, че Великобритания ще предостави на Украйна до четири военни хеликоптера Apache, след като предаде танковете Challenger 2.
„Министерството на отбраната заяви, че статията на Mirror, в която се твърди, че Обединеното кралство ще изпрати атакуващи хеликоптери Apache в Украйна, е невярна“, написа Хейнс в профила си в социалната мрежа Twitter.

Сайтът на вестника вече премахна статията за хеликоптерите.

По-рано Русия изпрати нота до страните от НАТО заради доставките на оръжия за Украйна. Руският външен министър Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, който съдържа оръжия за Украйна, ще стане легитимна цел за Русия. Министерството на външните работи на Руската федерация заяви, че страните от НАТО си „играят с огъня“, като доставят оръжие на Украйна. Песков отбеляза, че помпането на Украйна с оръжия от Запада не допринася за успеха на руско-украинските преговори и ще има негативен ефект.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!