Великобритания облекчава част от мерките от събота

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
783

На Острова ще могат да посещават басейни и постановки на открито

Снимка: БГНЕС
Британското правителство обяви, че предстои ново облекчаване на карантината, което включва отваряне на басейни на открито, фитнес зали, салони за красота. Театри и мюзикъли с публика ще могат да се организират също на открито.

От събота, 11 юли, британците ще могат да посещават басейни на открито. Позволено ще е и изнасянето на представления на открито. Ще бъдат подновени и спортни състезания, като първо ще се започне с крикета.

От понеделник, 13 юли, отварят салоните за красота, студията за татуировки и много други услуги, които изискват по-близък контакт с клиентите. А от 25 юли ще отворят врати фитнес залите, басейните на закрито и зали за спортове на закрито.

Броят на жертвите на COVID-19 във Великобритания за последното денонощие е 85, а общият брой от началото на пандемията е 44 602.

Министърът на културата Оливър Даудън подчерта, че карантината и ограниченията могат да бъдат върнати, ако възникнат огнища на зараза.

Междувременно обаче продължават тревожните съобщения за съкращаване на работни места в британски знакови компании. John Lewis ще затвори 8 от магазините си и ще съкрати 1 300 работници, а Boots ще освободи 4 000 служители.
По публикацията работи: Ния Христова

dnes.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!