Великобритания глоби Goldman Sachs с £34 млн.

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
106

Банката не е докладвала сделки за цяло десетилетие
Американската инвестиционна банка Goldman Sachs е глобена с 34,3 млн. паунда за това, че не е споделила според изискванията информация с регулаторите в Ситито.

Финансовият регулатор на Великобритания ( Financial Conduct Authority – FCA) заяви, че банката не е предоставила „точни и навременни отчети“, свързани с около 220 милиона сделки за цяло десетилетие.

След финансовата криза от 2008 г. бяха въведени по-строги правила за докладване на сделките, за да се спре злоупотребата с пазара.

Goldman заяви, че сега е подобрила процесите си,предава Би Би Си.

Марк Стюард, изпълнителен директор на FCA, заяви: „Нарушенията в този случай са за продължителен период от време за управление и тестване на контролите, които са жизненоважни за целостта на нашите пазари.

Според регулатора Goldman не е успяла да предостави „пълна, точна и навременна“ информация, свързана с около 213,6 милиона сделки между 2007 и 2017 година.

Банката също така погрешно докладвала за 6,6 милиона транзакции, за които в действителност не се изисква докладване.

В изявление, Goldman Sachs заяви, че е „доволна, че е разрешила този правен въпрос“.

„Ние се занимавахме активно с проблемите по това време и направихме значителни инвестиции през целия период, за да разработим и подобрим нашите процедури за докладване.“

По-рано този месец швейцарският гигант в инвестиционното банкиране UBS беше глобен с 27,7 милиона паунда от FCA заради начина, по който съобщаваше данни за транзакции.

Миналата година Merrill Lynch на Bank of America плати £ 35 млн., след като не успя да отчете близо 69 млн. сделки за две години.

FCA каза: „Очакваме всички фирми да се възползват от тази възможност, за да гарантират, че могат детайлно да описват дейността си и редовно проверяват системите си, така че проблемите да бъдат открити и отстранени незабавно.“
economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!