Във Великобритания започва разследване заради реклама, в която се казва “ваксинирай се и потегляй на път”

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
568

Британският надзорен орган в областта на рекламите започна разследване на нискобюджетната авиокомпания Райънеър заради получени 1600 жалби относно реклама, съветваща пътниците да “се ваксинират и да потеглят на път”, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Агенцията за реклама и стандарти заяви днес, че някои потребители са възразили срещу рекламата, в която се виждала спринцовка и малко шише с етикет “ваксина”.

Някои от потребителите са заявили, че рекламата е била подвеждаща и навеждала на мисълта, че ваксинацията ще завърши през пролетта и ограниченията за пътуване ще отпаднат тогава. Други потребители пък се оплакали, че рекламата представяла като нещо тривиално последиците от пандемията върху обществото.

В рекламата се рекламират слънчеви европейски дестинации и се предлагат билети за 19,99 паунда, като на клиентите се казва “ваксинирай се и тръгвай на път”.

Великобритания от днес започна ваксинация с продукта на АстраЗенека/Оксфорд, след като през декември започна ваксиниране с продукта на Пфайзер/Бионтех. Но не е ясно колко бързо ще бъде ваксинирано населението.
novini.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!