Върховният генерал на Великобритания предупреждава за възможно призоваване за борба срещу Русия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
382

Върховният генерал на Великобритания, генерал Сър Патрик Сандърс, предупреди днес, че британците може да бъдат призовани да воюват срещу Русия, след като заяви, че военните сили на страната са в момента “твърде малки”, за да се справят самостоятелно с конфликта.

Генерал Сандърс, началник на Генералния щаб, ще подчертае необходимостта министрите да “мобилизират нацията” в реч, която ще произнесе по-късно днес.

Неговите коментари идват на фона на опасения, че инвазията на Русия в Украйна може да предизвика по-широк конфликт, като преди това той заяви, че Великобритания в момента изпитва “момент от 1937 година” – препратка към две години преди Втората световна война.

Генерал Сандърс отдавна критикува недостига на персонал в армията и вярва, че трябва да има “промяна” в мисленето на обществеността относно готовността им да защитават страната срещу чуждестранни противници.

Макар че генералът лично не се смята за привърженик на призоваването, неговото предупреждение идва в момент, когато ръководителите на НАТО предупредиха съюзните нации да бъдат готови да предприемат всички необходими действия за борба със силите на Владимир Путин.

Генерал Сандърс ще отправи своя призив на Международната конференция за бронирани превозни средства в Туикънъм по-късно днес, съобщава Telegraph.

Ако призоваването бъде въведено, това ще бъде първият път за повече от 60 години, когато обикновени граждани ще бъдат задължени да участват във война.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!