В Сингапур бяха открити първите младежки олимпийски игри

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
2222

С пищна церемония - екзотични танци, огромни дракони и фойерверки тази вечер в залива на Сингапур

бяха открити първите младежки олимпийски игри.

Около 3600 млади спортисти на възраст между 14 и 18 години от 205 страни ще се състезават до 26 август под мотото “Да проправим пътя”.

“Чувствам се като баща, който очаква да се роди първото му дете”, заяви часове преди церемонията по откриването президентът на Международния олимпийски комитет д-р Жак Рох, който е “бащата” на тази първа по рода си проява от световен мащаб.

В Сингапур бяха открити първите младежки олимпийски игри

Младите спортисти ще се състезават в 26 спорта, а към тази проява има огромен медиен интерес – игрите в Сингапур ще бъдат отразявани от телевизии от 106 страни, в това число и от БНТ.

България ще участва в първите олимпийски игри за младежи в Сингапур с 21 млади надежди, които ще се състезават в 12 спорта. Водач на българската делегация е председателят на БОК, олимпийската шампионка от Атланта’96 и световна рекордьорка на висок скок Стефка Костадинова. Mладият гребец Тери Георгиев тази вечер бе знаменосец на българската делегация на церемонията по откриването на игрите.

Утре започват първите стартове, като България ще бъде представена в плуването от Лъчезар Шумков на 100 метра бруст и в гребането – на двойката без кърмчия за момичета от Теодора Гешева и Петя Маврова и на двойка без кърмчия за момчета от Тери Георгиев и Веселин Русинов.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!