В Амстердам: Със ски по улиците и бой със снежни топки

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
67

Снежната буря доведе до хаос в жп трафика и магистралите

Снимка: БГНЕС
ВНидерландия голяма снежна буря доведе до хаос в железопътния трафик и магистралите. Заради снега са засегнати и жп услугите в съседна Германия, а в северната част на Великобритания се готви за снежния фронт, наречен бурята Дарси, съобщи БНР.

В Нидерландия зимните условия са толкова тежки, че принудиха властите да затворят всички центрове за изследване за коронавирус. В цялата страна днес е обявена червена степен с предупреждение за ветрове със скорост до 90 километра в час и хапещ студ.

В Амстердам снеговалежът накара някои да извадят ските си, за да покарат из улиците на града, тъй като ограниченията заради коронавируса, не им позволяват да се доберат до водещите европейски ски курорти.

Други жители на града решиха да се замерват със снежни топки. Появиха се информации и за спонтанна снежна битка между минувачи и полицаи пред Кралския дворец.

Участниците в боевете със снежни топки обаче рискуват да бъдат глобени, ако не спазват специалните правила за социална дистанция в зимни условия.

В по-голямата част от страната снежната покривка е между 5 и 10 сантиметра, а на някои места достига и 30. Всички влакове бяха отменени до обяд. Шофьорите бяха посъветвани да не излизат с автомобилите си. Заради заледените пътища има регистрирани 85 ПТП.

Още 10 дни в страната се очакват температури под нулата, а местните се надяват прословутите канали да се заледят и да се превърнат в ледени пързалки. Ако това се случи, хората се надяват за първи път от 97-ма година да се проведе 200-километровия маратон по пързаляне на лед, чийто маршрут минава пред 11 града.

В Германия снегът предизвика хаос в провинция Северен Рейн-Вестфалия – най-гъсто населената в страната. 222 катастрофи са станали от вчера до днес.

В северната част на Германия тази нощ се очаква обилен снеговалеж и снежна покривка до 40 сантиметра.

По публикацията работи: Анисия Иванова
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!