Уведомление входирано в Народното събрание, Министерски съвет и Президентството

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
3324

ДО

КОМИСИЯТА ПО ЖАЛБИТЕ И ПЕТИЦИИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ

ПРИ 44-ТОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

с вх. № ПГ – 8194 – Р – 42/10.09.2018 г. (виж документа тук)

ДО

МИНИСТЪР – ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

г-н БОЙКО БОРИСОВ

ДО

ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г-Н РУМЕН РАДЕВ

с вх. 94-00-1427(1) / 10.09.2018 г. (виж документа тук)

УВЕДОМЛЕНИЕ

от Росен Пламенов Миленов, ЕГН

с постоянен адрес: гр. София, ул.

За контакт: тел. № 0878 786 669, ел. поща:

Относно: План за провеждане на протест от българските граждани, започващ на 16.09.2018 г. от 12,00 часа пред Народното събрание и редът за прокарване на законодателни промени с цел пресичане на грабежа на държавата, наказателно преследване на виновните за това политически лица, механизми за директно участие на всички български граждани във властта и оказване на граждански контрол върху държавните органи, разпределяне на публичните средства от всички данъкоплатци и промяна на структурата на националната икономика, като се заобиколи криминалния политически и икономически елит, който в момента е завладял държавата на всички нива

Протестът, който започва на 16.09.2018 г. пред Народното събрание има единствено за цел да се приемат следните конкретни искания на гражданите от:

Изпълнителната власт – Министерски съвет

Оставка на правителството на г-н Бойко Борисов – това се налага, защото цялата държавна власт (законодателна, изпълнителна и съдебна) се използва за извършване на злоупотреби с публични средства, с което се ощетява бюджета в размер на 7 млрд. лв. годишно в полза на едно малцинство, както и се дава възможност да се налагат монополи от местни и чужди компании, ощетяващи потребителя с най-ниската покупателна способност в Европейския съюз. С откраднатите пари се купуват средствата за масова информация, всякакви „експерти“ и всеки дръзнал да поиска промяна, а онзи, който не може да бъде купен (такива са изключение), е мачкан от цялата система и всичко това само и единствено да се остане на власт с цената на държавната разруха. Единственото оправдание, което повтарят управляващите и контролираната опозиция е: „Ако не сме ние, други ще го правят“, което звучи абсолютно несериозно според мен от устата на държавници, ако въобще същите могат да бъдат определени като такива. И най-важното – участието в управлението, независимо дали става въпрос за ГЕРБ, БСП, ДПС или някоя друга от парламентарно представените партии, дава възможност да се манипулират избори. Тези порочни практики се прилагаха от всички правителства досега – на Пламен Орешарски, Бойко Борисов с първия и втория кабинет, Сергей Станишев, Симеон Сакскуборгатски, Иван Костов и т.н. Всички изброени са виновни за положението, в което се намира страната в момента – задушаващ феодализъм навсякъде, който спира икономическото и социално развитие и е причина за демографската катастрофа и институционалната разруха. И искам да подчертая – тук няма нищо лично към г-н Борисов и симпатизантите на ГЕРБ, просто той сега е на власт, ако беше г-жа Нинова или някой друг – отношението щеше да е същото, защото разлика между тях няма, а и истината е, че те работят координирано. Затова на протеста няма да бъдат допускани политически лица от 44-тото Народно събрание, както и представители на каквито и да е партии и организации с прокламирани от тях партийни лозунги. Аз, като един от организаторите на протеста, имам право да поискам от органите на реда да отстранят всяко лице, което има намерение да създава провокации, а за такива смятам политиците. Всички парламентарно представени партии трябва да бъдат изолирани от изпълнителната власт, за да може да се гарантира прозрачно и честно произвеждане на национални референдуми, с които да се направят необходимите законодателни промени. А с референдумите народните представители ще бъдат изолирани и от законодателната власт, където ще имат само процедурна роля, съгласно ЗПУГДВМС.
Законодателна власт – Народно събрание

Запазване правомощията на 44-тото Народно събрание, тоест същото да не се разпуска. Това е изключително важно, защото, съгласно конституционно установения ред, без действащо народно събрание не могат да бъдат прокарани никакви законодателни промени, в това число и такива, приети чрез национален референдум, тоест от всички български граждани. Провеждането на предсрочни парламентарни избори сега означава влизане отново във властта на повечето от тези, които и към момента са там, както и „набутването“ на някоя нова партия, представена като алтернатива, а всъщност – рожба на системата. В България, зад всички действащи партии, както и зад такива, които в момента се формират, стоят едни и същи лица на местно и национално ниво (налични по списък в службите за сигурност и обществен ред, както и на друго място) – това са олигарсите, местните феодали и криминалните клики, които са се установили във всички държавни органи на различните власти (законодателна, изпълнителна и съдебна). Това е причина до властта да не достигат независими и нормални хора. Политика се прави с пари, които днес преобладаващо се държат от престъпниците и големите „тарикати“ на прехода, а гражданите са само статисти в политическия процес, на които ежедневно им се разиграват театрални постановки и накрая остават с празни ръце. Само онзи, който инвестира, след това прибира каквото си реши от държавата. А тези от народа, които са по – комбинативни, се опитват да влязат в „схемата“ с тяхната малка далавера или ако са успели да намерят своята ниша, се правят че нищо не чуват и виждат, за да не ги натисне държавния апарат. На политическия терен в страната, с установените неформални правила, гражданите са безпомощни – те не могат да влияят по никакъв начин на властта и нямат никакви шансове да стигнат чрез политическа партия до управлението, ако не минат през силните на деня, а това означава попадане в зависимости и обрича на провал всяка добра идея и кауза. Затова единственият вариант е през участието на партиите на статуквото във властта да пишем правилата, по които да се развива държавата, а това може да стане единствено с референдуми.
Искане 44-тото Народно събрание да гласува структурата и състава на кабинета (правителството), излъчено от протеста или т. нар. „Правителство на гражданите“ (виж подробно на стр. 22), с мандат от 9 месеца и ПРОГРАМА с конкретни действия по дати.
Защо 9 – месечен срок? Това е най-краткия разумен срок за извършване на промени в Конституцията, отчитайки конституционно установените срокове за цялата процедура.

Правителството на гражданите има четири основни цели за посочения период:

Да инициира реферндуми, с които да се прокарат необходимите законодателни промени, желани от гражданите и нежелани от политиците на статуквото, които са се „окопали“ във властта;
Да гарантира прозрачността и честността на изборите за референдумите и тези за ВНС, защото правителството в момента, а и което и да е друго, съставено от партиите в парламента, по очевадни за всички причини не може да направи това;
Да спре кражбите от бюджета през приходната и разходната част, възлизащи на над 500 млн. лв. месечно или 7 млрд. годишно;
Да окомплектова наличните материали в службите за сигурност и обществен ред, касаещи съпричастност към престъпна дейност на лицата, участвали в управлението на страната в периода 1989-2018 г., като разшири информацията и предприеме действия за запазване на доказателствата. Същата ще бъде подадена под формата на справка на Антикорупционната прокуратура, която да послужи като законен повод, съгласно Наказателния кодекс, за образуване на наказателни производства.
Състав на друго правителство, освен излъченото от нас, няма да приемем !!!

ПРОГРАМА на Правителството на гражданите

Първа седмица

Внасяне в 44-тото Народно събрание на предложение от правителството за произвеждане на национален референдум по следните въпроси:
1.1. Искате ли задължително да се произвежда национален референдум по всички въпроси от компетентността на Народното събрание, поискан от инициативен комитет с подписка от 100 хил. подписа, събирани в продължение на не повече от 1 година и/или събирани по електронен път?

Мотиви: Това е необходимо, за да може чрез референдум да се решават всички въпроси, които са от компетентността на Народното събрание, защото днес предмета в Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление е изключително ограничен. В Конституцията такива ограничения няма, значи тези във въпросния закон трябва да отпаднат. Не може суверенът – източник на власт – да има по-малко права от неговите представители – депутати, кметове, правителство. Без премахване на ограниченията в предмета на референдумите не може да продължим напред. В случая, предложеното от гражданите правителство ще инициира референдумите, за да не се губи време с гражданска инициатива чрез подписка от 400 хил. души., което е непосилно за средностатистическия българин. За да организираш референдум, ти трябва достъп до медии, финансови средства за организационно и техническо изпълнение и много време. Аз от две години се опитвам да организирам Референдума за съдене на политиците от прехода, за които има данни за престъпна дейност и до момента съм събрал 30 човека, готови да събират подписи и съм успял да достигна само до три медии. По отношение на медийното затъмнение, мога да дам пресен пример с протеста, който организирах миналата седмица (03-05.09.2018 г.) пред Народното събрание за оповестяване на концесиите, корупцията при обществените поръчки и автомобилната администрация – същия бе отразен само от два регионални сайта и въпреки, че пред Парламента дадох интервюта за различни национални телевизионни и радио медии, същите не ги публикуваха.

1.2. Искате ли да се гласува и дистанционно по електронен път (може и чрез блокчейн система, след проведени тестови изследвания и стандартизация) на изборите и референдумите?

Мотиви: Това е необходимо, за да може да гласуват и българите в чужбина, които са прокудени от родината да търсят препитание навън, оставили тук деца, родители, близки и приятели. А те са над 1,5 млн. души. Също така е изключително важно за реалното прилагане на т.нар. директна демокрация чрез едно от средствата ѝ – референдумите, защото става бързо, практично и евтино и е единствения начин да се заобиколят политическите пионки на едрия криминален капитал в страната, които в момента гласуват само лобистки закони.

По отношение на блокчейн системата за гласуване, същата е налична за експлоатация.

1.3. Искате ли ръководните длъжности в държавната администрация (председатели на изпълнителни агенции и комисии, директори на главни дирекции, дирекции, началници на отдели и сектори) и тези на търговските дружества с над 50 % държавно или общинско участие, да се избират от служителите на съответното структурно звено, чрез пряко и тайно гласуване?

Мотиви: Да се направи такава промяна е изключително важно, защото сега всички злоупотреби с власт се извършват чрез политически, корпоративни и шуробаджанашки назначения на ръководни длъжности по всички нива в трите власти. Това влече след себе си зависимости от тези, които назначават и управление на институциите само в частен интерес. Посредством тях се крадат публични средства, правят се чадъри на „нашите“ хора и фирми и се мачкат онези, които са дръзнали да изкарват на показ престъпленията на управляващите.

1.4. Искате ли Народното събрание да направи законодателни промени за създаване на обществени съвети (на 500 човека един представител) към възложителите на обществени поръчки, концесии и управляващите органи на оперативните програми за финансиране с евросредства, а инвестиционни проекти със стойност над 100 млн. лв., включително концесиите, да се решават с национален референдум?

Мотиви: Най-важното за пресичане на пладнешкия обир на държавата е разпределянето на публичните средства (парите на народа от данъци, такси и т.н.) да се осъществява от всички данъкоплатци, за да е защитен техния интерес. Днес, в ерата на консуматорското поведение, не може да се разчита, че някой ще постави обществения пред личния интерес. Сега държавата, тоест премиерът, който нееднократно акцентира в свои публични интервюта, че той дава парите, разпределя близо 32 % от БВП или над 30 млрд. лв. и всички се чудят защо се краде. А най-лошото е, че който и от нас да е на този пост, ще прави същото, са защото политиците се назначават от криминалния капитал и са здраво обвързани от зависимостта към тях. След като се въведе тази система, 7 млрд. лв., които се крадат годишно, ще остават в бюджета. Всички други приказки за борба с корупцията, са лъжа и измама. В държавата на големите и малките тарикати, трябва всички да участват там, където има пари – тогава или всички ще крадат, или никой няма да краде! Само по този начин може да се обедини българския народ, защото ние имаме интерес да участваме само в нещо, което минава през джоба ни.

С така поставените въпроси за разпределянето на публичните средства от всички граждани и ръководните назначения в администрацията да стават от техния изпълнителски състав, ще се отнеме възможността на политиците да извършват незаконосъобразни дейности, тоест няма да има далавера. А това автоматично ще изхвърли големите тарикати от политиката. Според мен, политикът трябва да е визионер, дипломат и организатор на процеси и в никакъв случаи не трябва да има право да разпределя публични средства или да кадрува.

Публично оповестяване на цялата информация, съдържаща се в концесионните договори за добив на подземни природни богатства и разваляне на всички такива, при които има съществени нарушения.
Мотиви: Това се налага поради лошо управление в тази област, изразяващо се в слаб контрол, непрозрачност и голям корупционен риск при отдаването им, изключително ниски приходи в бюджета спрямо десетките милиарди печалба, които генерират добивните компании, собственост на наши олигарси и чужди корпорации. Наложително е да бъдат развалени всички концесии, при които има съществени нарушения. Те трябва да станат достояние на целия българския народ, за да се разбере колко стотин милиона е комисионната за една концесия, с която се дава възможност на частни лица да усвояват срещу жълти стотинки за концесионни такси и без никаккъв контрол природните богатства на страната, тоест на всички българи.

Стартиране на национална анкета за установяване реалния брой на хората с избирателни права, с цел премахване на проблема с т. нар. „мъртви души“ в избирателните списъци, които по оценка на експерти са около 1 млн. души.
Мотиви: Това е пречка до сега да се проведат честни избори, защото управляващите могат да слагат тези избиратели фантоми където си поискат – повече за тях, по – малко за контролираната опозиция и т.н.

Организиране на публична дискусия от Правителството по предложения проект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България, със следните въпроси, залегнали в него :
Правото на суверена (народа) да отзовава всеки от своите избраници – кметове, отделни министри или целия кабинет, ръководителите на съдебните органи, народни представители, председатели на регулаторните органи – КЕВР, КЗК и т.н.;
Мотиви: Това е възможност избирателите да отстранят от поста му всеки, които е „стъпил накриво“, тоест не е оправдал дадения му кредит на политическо доверие. Само по този начин ще се промени наложената до сега практика, а именно – не народът всеки ден да се моли за подаяния, а избраниците ни всеки ден да се доказват пред избирателите си.

Въвеждане на мажоритарна избирателна система;
Упражняване на законодателната власт от народа (всички граждани с избирателни права) чрез референдуми, посредством електронно гласуване;
Мотиви: С това ще бъдат изолирани представителите на криминалния капитал, които гласуват само лобистки закони.

Въвеждане на пряк избор от народа на председателя на Върховния касационен съд, Върховния административен съд и Главния прокурор, както и членовете на Висшия съдебен съвет;
Мотиви: Тримата „големи“ в съдебната власт трябва да се избират пряко от народа и да носят отговорност пред него, а не да се посочват от „КОЙ“ и след това да чуваме реплики от видни магистрати: „Ти си го избра“. Същите тези ръководители служат в момента на мафията, която трябва да разследват и вкарват в затвора. Същата мярка трябва да се приложи и за кадровия орган на съдебната система – Висшия съдебен съвет, за да имаме наистина независими съдии и прокурори.

Промени в статута на председателя на Върховния касационен съд, Върховния административен съд и Главния прокурор по отношение на намаляване на мандата им от седем на пет години, както и уреждане на ясно разписани основания и ред за търсене на отговорност от тях;
Мотиви: Да няма хора, заемащи определени властови позиции, които ги карат да се чувстват над закона (както обичат да казват някои бивши и настоящи главни прокурори: „Над мен е само Господ!“).

Създаване на Антикорупционна прокуратура извън структурата на съдебната система, която да осъществява държавно обвинение по определен кръг престъпления, успоредно с Прокуратурата на Република България;
Мотиви: Антикорупционната прокуратура ще работи успоредно с Прокуратурата на Р.България. По този начин двете взаимно ще се контролират и проверяват, защото няма да са на подчинение на един човек. Въпросната прокуратура ще повдига обвинения по определени престъпни състави срещу лицата, участвали в управлението на страната в периода 1989 – 2018 г., за които са налице данни относно извършени от тях незаконосъобразни действия за ощетяване на държавата.

Отпадане на давността за престъпления, свързани с приватизационни и концесионни сделки, замяна на имоти държавна и общинска собственост и възлагане на обществени поръчки.
Мотиви: Изброените престъпления са едни от основните способи, чрез които държавата бе разграбена, затова не трябва да има давност за тях. Ощетяването е в размер на над 100 млрд. лв. Това е цената на демографската катастрофа и институционалната разруха. За престъпления против държавата, виновните трябва да носят отговорност като национални предатели.

Всичките изброени по-горе точки за конституционни промени са механизми за директно участие на гражданите във властта и възможност за контрол върху държавните органи, което днес е изключително належащо да се предприеме, тъй като цялата държава е завладяна от мафията посредством наличните политически пионки.

Проектът за промени в Конституцията е отворен, тоест всеки български гражданин може да прави предложения за допълнения и корекции, за да се постигне най-целесъобразният вариант, който ще даде решение на актуалните проблеми, пред които е изправена България.

След приключване на едномесечния срок за публично обсъждане на проекта, Правителството ще внесе предложение за национален референдум по следния въпрос:

Искате ли народните представители да инициират изменение и допълнение на Конституцията по следните въпроси (заложени в цитирания по горe проект) и свикване на Велико народно събрание за тяхното приемане?
Съгласно чл. 9. от Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, „национален референдум се произвежда за пряко решаване от гражданите на въпроси с национално значение от компетентността на Народното събрание.“ В тази връзка, в компетентността на народното събрание е правото на инициатива за изменение на действащата Конституция, тоест внасянето на проект – това е уредено в чл. 159, ал. 1, а в чл. 160, ал. 1 – да взема решение да се произведат избори за Велико народно събрание.

Едновременно с това ще бъде отправена и молба по институционален път към Президента за иницииране на въпросните промени в Конституцията, тоест да внесе проектът в 44-тото Народно събрание (това негово право е уредено в чл. 159, ал. 1 от Конституцията). Неговото действие или бездeйствие ще покаже национално отговорната му роля на обединител на нацията, с което ще оправдае или не гласуваното му доверие.

Ускоряване на проекта за въвеждане на лична електронна здравна карта, който да приключи в девет месечен срок.

Мотиви: Това е изключително необходимо, за да се преустанови битака, в който е превърната системата на здравеопазването и по този начин лишава българските граждани от най-важното – достъп до качествени здравни услуги. България е на едно от първите места в света по лично участие на пациента – над 50 %, тоест това е, което всеки дава от джоба си за здравни услуги, въпреки че вече държавата му е взела един път пари за здравно осигуряване. Затова днес има лекари, които са политически обвързани и се явяват брокери на апаратура, медицински изделия и медикаменти за най-големите болници, от което имат доходи по няколко милиона на месец. Също така тази лична електронна здравна карта е необходима във връзка с един от въпросите, които ще бъде подложен на референдум, а именно: „Искате ли държавата да осигури средства за всички доплащания, които правят осигурените български граждани в доболничната и болничната помощи и напълно безплатно зъболечение за деца до навършване на 16 годишна възраст и за лица над 60 годишна възраст?“

Втората седмица

Предложение от Правителството на проект за промяна на структурата на икономика и организиране на публична дискусия върху него. Това ще рече преминаване на българската икономика от ишлемарска и парцелирана от олигарси и местни феодали, с износ на суровини, части и компоненти с ниска добавена стойност, към икономика, базирана на местно производство на автентични крайни продукти с висока добавена стойност, с които България да излезе на международните пазари и този експорт да носи т. нар. „свежи“ пари, които ще повишат доходите на приемливи за ЕС нива.
Спиране процедурата за отдаване на концесия на „Летище София“. Бъдещето на летището ще се реши с национален референдум след представяне на цялостна и обективна информация за дейността му.
Мотиви: Със сегашните заложени параметри на бъдещия концесионен договор, държавата ще бъде ощетена финансово, защото на първо място са заложени ниски стойности като такси и инвестиции и второ – не са отчетени тенденциите в глобален аспект при авиопревозите, а именно многократно увеличение на пътникопотока по ред причини (все повече пътувания с цел туризъм, работа и т.н., вследствие на глобалния свързан и мобилен пазар), което влече след себе си големи приходи. Само за първите шест месеца на 2017 г., пътниците преминали през летището са с 44 % повече или близо 1 млн. повече спрямо същия период на 2016 г. По данни на Международната асоциация по въздушен транспорт (IATA), световният авиотранспорт отбеляза нов рекорд за 2017 година, когато броят на пътниците за първи път е преминал прага от 4 милиарда, а за 35 годишния срок на концесията въобще не се знае докъде ще стигне това увеличение. А най-важното е, че „Летище София“ е стратегически инфраструктурен обект, който освен финансово измерение, има и други значения с оглед националната сигурност на България.

Внасяне на проектозакон за допълнение на Наказателния кодекс относно включването на престъплението „незаконно обогатяване“ от Конвенцията за корупцията на ООН, която България е ратифицирала. Ако бъде отхвърлен от Народното събрание, ще се подложи на гласуване чрез национален референдум.
„Незаконно обогатяване, представляващо значително увеличаване на средствата на лице, заемащо или заемало ръководна длъжност, за което то не може да даде разумно обяснение от гледна точка на законните му доходи, се наказва с лишаване от свобода от пет до двадесет години, конфискация на цялото му имущество и лишаване от право за срок от двадесет години да заема държавна или обществена длъжност;
„Незаконно обогатяване, представляващо значително увеличаване на средствата на лице, свързано с лице, заемало или заемащо ръководна длъжност, за което то не може да даде разумно обяснение от гледна точка на законните му доходи и е осъществило дейност по:
а) преобразуването или трансфера на имущество със знанието, че това имущество представлява облага от престъпление, с цел да се укрие или прикрие незаконния произход на имуществото или да се помогне на лице, заемащо или заемало ръководна длъжност, което е замесено в извършването на първоначалното престъпление, да избегне правните последици от неговото деяние;

б) укриването или прикриването на истинския характер, източник, местонахождение, разпореждане, движение или притежаване на право на собственост или други права, свързани с имущество, със знанието, че това имущество представлява облага от престъпление, на лице, заемащо ръководна длъжност;

в) придобиването, притежаването или използването на имущество със знанието към момента на получаването му, че това имущество представлява облага от престъпление, на лице, заемащо ръководна длъжност

се наказва с лишаване от свобода от една до три години и конфискация на цялото му имущество;

Мотиви: Това ще бъде един от основните престъпни състави, по който ще бъдат съдени политиците, участвали в управлението на страната в периода 1989 – 2018 г., за които има данни за съпричастност към незаконни дейности.

Оповестяване на цялата информация по приватизационните договори за „Булгартабак“, „Български морски флот“, „БТК“ и други големи дружества и публична проверка за наличие на нарушения по тях, с цел тяхното разваляне.
Мотиви: Изключително необходимо е да се предприеме това действие, за да се възстанови чувството на справедливост в хората, защото чрез престъпната приватизация се заграбиха държавни активи за 20 млрд. лв., а днес обирът продължава с още 20 млрд. от злоупотребите с обществени поръчки, които представляват модерната, „бутикова“ корупция на политиците.

Трета седмица

Обявяване на лицата, фирмите и свързаните с тях политици, които ощетяват бюджета през обществените поръчки, избягване плащането на ДДС и акциз, усвояването на средства по различните програми на ЕС и концесиите в размер на 500 млн. лв. месечно. Образуване на наказателни производства и гледането на всички дела при открити врати, с цел пресичане протакването и провалянето на делата от магистратите.
Мотиви: Всеки български гражданин трябва да знае кой краде вече 30 години парите му, които внася в бюджета чрез данъци и такси. Ощетяването годишно е в размер на 7 млрд. лв., които се „усвояват“ от престъпна пирамидална структура, която кореспондира с тази на държавната власт.

В тази връзка, през 9 – месечния мандат на правителството трябва да бъдат отчетени над 4,5 млрд. лв. повече в бюджета, отчитайки икономическия ръст за периода.

Изготвяне на обобщена справка с цялата налична информация за престъпните схеми на политиците, участвали в управлението на страната, окомплектоване на материалите и предаването им на Антикорупционната прокуратура, която ще се формира с промените в Конституцията, с цел конфискация на 30 млрд. лв., заграбени от държавата. Въпросната справка ще послужи като законен повод, съгласно Наказателния кодекс, за образуване на досъдебни производства.
Мотиви: Подвеждането под наказателна отговорност на политиците е най-важното действие, което ще „рестартира“ България. Без да се случи това, страната не може да продължи по нов път. Трябва да се знае колко и как се краде за една година – премиер, народен представител, кмет и т.н. къде, как и чрез кои поставени лица се държат парите и другите активи.

Внасяне на проектозакон за възмезден възпитателен труд във връзка с налагането на наказанията по Наказателния кодекс. Ако проектозакона бъде отхвърлен от Народното събрание, ще се подложи на гласуване чрез национален референдум.
Мотиви: С този закон ще бъдат обхванати всички лица с множество криминални регистрации (рецидиви), които извършват кражби и грабежи, особено в малките населени места срещу незащитените възрастни хора. Същите ще бъдат наети на работа от фирми, които се явяват изпълнители по обекти, спечелени през обществени поръчки. Историята е доказала, че чрез труд най-добре се осъществява обратната интеграция към спазване на законите и нормите на обществото на хора с престъпно мислене. Днес целият този контингент, извършващ битова престъпност, няма постоянна трудова ангажираност и изразходва цялата си енергия за извършване на престъпления, като в повечето случаи сме свидетели на проявена особена жестокост спрямо потърпевшите. Тази битова престъпност трябва незабавно да бъде сведена до минимум.

Четвърта седмица

Внасяне в Народното събрание на предложение от Правителството за произвеждане на национален референдум по следните въпроси: (референдумите ще се провеждат през определен интервал от време, за да не се припокриват информационно – разяснителните кампании, което пък може да доведе до объркване на хората и неправилно разбиране на въпросите).
1.1. Искате ли държавата да осигури средства за всички доплащания, които правят осигурените български граждани в доболничната и болничната помощ и напълно безплатно зъболечение за деца до навършване на 16 годишна възраст и за лица над 60 годишна възраст?

Мотиви: Голяма част от населението няма нужните финансови средства за заплащането на медицинските услуги, медикаменти и изделия. При това положение не можем да говорим за социална държава и за сигурност на гражданите по отношение на тяхното здравословно състояние.

1.2. Искате ли тройно увеличение на таксите по концесионните договори за добив на злато, сребро, мед и други ценни и редки метали, задължително минимално участие над 20 % на държавата в дружествата за добив, включване методиката на изчисляването им в закона за концесиите и възлагане на всички видове концесии по този закон?

Мотиви: Необходимо е да се защити обществения интерес като в бюджета влязат над 1 млрд. лв. от концесионни такси и дивиденти от участието на държавата в добивните компании. Днес тази сума отива в части джобове заради платени комисионни на политиците.

1.3. Искате ли финансовите средства по Общата селскостопанска политика за периода 2020-2027 г. да се разпределят при въвеждане на:

тавани по Първи стълб (директни плащания) и Втори стълб (програмата за развитие на селските региони) и
задължителни квоти само за млади фермери, производители на традиционни български продукти (чушки, домати, ябълки, и др.), продукти с висока добавена стойност (тоест такива за крайния потребител) и къси търговски вериги (доставки без посредници между производителя и потребителя).
Мотиви: Наложително е да се възстановят традиционните за България производства на зеленчуци и плодове, както и животновъдството, като в основата застанат семейните ферми. Днес земеделието ни е монокултурно, с наличието на агроолигарси (18 млрд. евро са разпределени на около 100 земеделеца под формата на свързани лица), които усвояват над 70 % от средствата по Общата селскостопанска политика. Тази концентрация е налична, защото така по –лесно се прибират комисионните от политиците. Вследствие на това, пазарът в страната е пълен с вносни плодове, зеленчуци, месни и млечни продукти, а населените места, в които единственият поминък на населението е земеделието, изчезват от картата на страната, защото няма условия за развитие на този отрасъл поради далаверите на корумпираните политици с евросредства.

1.4. Искате ли да се обвърже размера на работната заплата на народните представители с три минимални брутни работни заплати и да се премахнат всички полагащи им се допълнителни суми и привилегии по сегашното законодателство?

Мотиви: Длъжността на народния представител по естеството си предполага личността да бъде общественик, а такъв е само онзи, който е готов да се лиши от личното си време за семейство, бизнес и кариера и да го отдаде на обществени каузи. Днес сме свидетели на точно обратното. В Народното събрание са се „намърдали“ най-големите тарикати в държавата, от тях 30 % са политически апаратчици, а останалите 70 % са пълномощници на олигарси и местни феодали. Тази порочна практика трябва незабавно да се прекрати. Обвързването на размера на работната заплата на депутатите е един от механизмите за да се постигне това, наред с отнемането на възможността им да кадруват и влияят при разпределянето на публичните средства.

Пета седмица

Внасяне от Правителството на Проектозакон за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС) – въвеждане на диференцирана ДДС ставка от 12 % за храни, 10 % за лекарства и 8 % за учебници и книги, в сила от 01.01.2019 г.
Внасяне от Правителството на Проектозакон за изменение и допълнение на закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ) – въвеждане на необлагаем минимум за лицата, които получават доходи под 800 лв. месечно, в сила от 01.01.2019 г.
Мотиви: Над 70% от българските домакинства живеят с по-малко средства от необходимите за издръжка на живот, а близо два милиона българи живеят под линията на бедност, която за 2018 година е 321 лева според данните на КНСБ за първото тримесечие на 2018 година. Подоходното неравенство в България расте постоянно от 2012 г. насам, като през 2016 г. става най-голямото в ЕС. С данъците се товари изключително много посочената по-горе част от населението. Чрез въвеждането на горепосочените данъчни промени тези лица ще спестяват близо 100 лв. на месец, което ще покачи тяхната покупателна способност, а оттам ще раздвижи вътрешното потребление.

Ако проектозаконите за данъчни изменения бъдат отхвърлени от Народното събрание, ще се подложат за гласуване чрез национален референдум.

Нормативно уреждане на следните мерки в социалната политика:
еднократна парична помощ при раждане – 800 лв. за първо дете, 1600 лв. за второ и 7 хил. лв. за трето дете – за родителите с най-малко средно образование и с постоянни трудови договори;
120 лв. месечна помощ за първо, второ и трето дете до навършване на 2 – годишна възраст за родители, работили не по-малко от 2 години на постоянен трудов договор;
детски надбавки за всички деца в двоен размер;
еднократна помощ от 510 лв. за първокласници и седмокласници.
Мотиви: Демографската катастрофа налага да се вземат спешни мерки, с които да се облекчат финансово семействата при отглеждането на деца, имайки предвид цитираните по – горе статистически данни на КНСБ, сочещи най-ниски доходи в ЕС за по-голяма част от българското население.

Увеличение на всички пенсии с 20 % от 01.01.2019 г.
Мотиви: През последните близо три десетилетия най-ощетени от прехода се оказаха възрастните хора, едвам оцеляващи с мизерните пенсии, които получават. А това са хората, създали държавните активи, в последствие разграбени от политиците и олигарсите. Затова те са в пълното си право да получат заслужено заработеното от тях, а не парите да отиват при днешните крадци.

Подсигуряването на средства от бюджета за изпълнение на горните мерки е напълно възможно, ако се спре грабежът от 7 млрд. лв. годишно. Насочването на средства от бюджета към такива социални и данъчни мерки е показател, че събираемостта е на необходимото ниво. Всичко друго като показни акции, разследвания и закани е само прах в очите на хората, а парите продължават да изтичат. Също трябва да се има предвид, че българската икономика бележи ръст само конюнктурно, вследствие на позитивната глобална икономическа картина. Статистиката сочи, че бюджетният излишък достига до 2 млрд. лв. към края на м.юли тази година, тоест пари в държавата има, стига да не се крадат. Тогава вече и партиите няма да са като сегашните – създадени на принципа на клиентелизма.

Образуване на досъдебно производство за незаконните схеми по разграбването на активите на Корпоративна търговска банка (КТБ) въз основа на материалите, налични в службите за лицата, съпричастни към източването ѝ, както по време на функционирането на банката, така и след прекратяването ѝ чрез ликвидация. Всички прехвърляния на активи след ликвидацията трябва да бъдат обявени за недействителни.
Мотиви: КТБ е банка, създадена от политиците с държавни пари и ликвидирана пак от тях, за да бъдат откраднати всичките активи с помощта на акционери, банкови служители и благодарение на бездействието на държавните контролни органи – БНБ, ДАНС и Прокуратурата. Става въпрос за сума над 4 млрд. лв. Виновните за това, както тези, които избягаха в чужбина, така и онези, които останаха да дооткраднат портфейла на банката, трябва да влязат в затвора и да им се конфискува всичко, до стотинка.

Публично оповестяване на цялата информация, касаеща финансирането на дейностите по проекта за АЕЦ „Белене“. В дългата му история досега са вложени близо 4 млрд. лв., като това включва всички фирми изпълнители, подизпълнители и доставчици, формалните им и неформални връзки с подставени на политиците лица и размерите на сумите, които са получили като комисионни.
Мотиви: Българският данъкоплатец трябва да разбере каква комисионна е получил всеки политик, който се е упражнявал по темата за атомната енергетика на страната през последните близо двадесет години. Тук става въпрос за стотици милиони левове, откраднати от хора, които всеки ден гледаме по телевизията.

Шеста седмица

Създаване на организация по ускоряване на процеса по внедряването, експлоатацията и развитието на информационни технологии и системи, свързани с електронното управление на Република България. В срок до една година в България трябва да функционира електронно правителство. За изпълнение на горното ще бъде изграден клъстър с участието на държавата и представителите на местната IT – индустрия. Осъщественото взаимодействие между държавата и индустрията за постигането на тази цел ще постави началото на държавната политика по трансформиране на икономиката ни във високотехнологична с общите усилия на цялото общество.
Мотиви: Електронното управление ще даде прозрачност на услугите, предоставяни на граждани и фирми от държавата, ще премахне административната мудност, раздутост на щатовете и ширещата се корумпираност. Чрез него ще могат да се следят онлайн разходите, които правителството прави, различните му заседания и т.н. Липсата на електронно управление днес е резултат единствено от престъпното безхаберие на управляващите в периода 2002 – 2017 г., въпреки похарчените между 2 и 3 млрд. лв. през това време.

Мерки по отношение на застраховката „Гражданска отговорност“, при която увеличението за една година е около 100 лева. С оглед спиране на покачването на размера ѝ, от 01.01.2019 г. ще бъдат въведени:
– системата „Бонус-малус“, тоест модел за възнаграждаване на изрядните шофьори. Това ще доведе до справедлива основа при формирането на цената на застраховката и ще превъзпита водачите на МПС-та да спазват по – стриктно правилата за движение по пътищата;

– лимит при обезщетенията за неимуществени вреди, които са пряка последица от настъпило пътнотранспортно произшествие (ПТП), особено след Тълкувателно решение № 1/2016 г. от 21.06.2018 г. на ВКС, с което се разшири кръга от лица, легитимирани да получат обезщетение за неимуществени вреди от причинена при непозволено увреждане смърт на близък.

Внасяне на проектозакон за децентрализирани (кооперативни) банки, функциониращи на основата на блокчейн технологиите. Главното им предимство е, че собствеността е в ръцете на самите клиенти, работи се с една сметка, няма такси и комисионни. Този проектозакон е във връзка с чл. 36, ал. 3 от Закона за кооперациите, съгласно който: „Кооперацията по решение на общото събрание и с решение на Българската народна банка при условия и по ред, уредени в специален закон, може да извършва влогово-кредитна дейност.“
Мотиви: Нуждата от съществуването на такива банки е продиктувано не толкова от липсата на ликвидни средства в страната, (депозитите на домакинствата и бизнеса в началото на 2018 г. достигат 70 млрд. лв.), колкото от въпроса за липсата на доверие между отделните стопански единици. Пример в тази насока е липсата на практика при фирмите от малкия и среден бизнес да се кооперират и създават производствени мощности, с които да затворят цикъла и да не бъдат манипулирани от посредници – примерно при изкупуването на селскостопанската продукция, чрез брокерите при обществените поръчки и т.н. Съществуването на последните блокира българската икономика, разбира се, с цената на колосалните печалби, които те извличат. Същите съществуват благодарение на индулгенцията, която получават от политиците срещу тлъсти комисионни. Бъдещото на света е в децентрализацията и никой не може да спре този процес, защото хората искат все повече да консумират, а това може да стане само когато се изхвърлят посредниците-търтеи по веригата.

Седма седмица

Внасяне в Народното събрание на предложение от Правителството за произвеждане на национален референдум по следните въпроси:
1.1. Искате ли електроразпределителните дружества, ВиК операторите, общественият доставчик на природен газ и един мобилен оператор да станат собственост на българските граждани?

Мотиви: Има предприятия и дейности, които по своето естество са монополи – те се наричат естествени монополи. Такива са водоснабдяване и канализация, eлектроразпределителни дружества, топлофикация, мобилните комуникации (при тях е налице олигопол), защото до електромера стига само една „жица“, до водомера и топломера – една тръба, имаме един доставчик на газ, а телекомите „единодушно“ вземат решения за размера на таксите. При монопола няма равнопоставеност и конкуренция, а диктат на цени и условия. В крайна сметка резултатът е налице – извличане на колосални печалби чрез изнудване на потребителите, което всеки български гражданин усеща по джоба си в последните две десетилетия.

За да няма неоснователно обогатяване на частни собственици от тези монополи или „източване“ на милиарди от политиците при положение, че това е държавна собственост, е необходимо те да станат собственост на техните клиенти – българските граждани. И въпреки наличието на регулатор – Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), чиято задача е да защитава потребителя от тези монополи, случващото се досега доказва, че именно този регулатор „узаконява“ исканията на въпросните компании за увеличаване на цените, защото неговите членовете са политически назначения, а политиците са корумпирани „до костите“ и работят само за своя личен интерес.

1.2. Искате ли държавата да организира хазартните игри и приходите от тях да се разпределят целево в здравеопазване, образование и спорт?

Мотиви: С организирането на хазартни дейности от страна на държавата, които по принцип имат негативни пpиcтpacтявaщи eфeĸти върху хората, ще се постигне социална компенсация на участниците и въобще на обществото чрез целевото разпределение на приходите от тях. Средствата ще бъдат поравно разпределени в три области – спорт, образование и здравеопазване. За информация – през 2017 г. приходите от хазартни игри са в размер на над 3 млрд. лв., а внесените данъци за тези дейности за 2016 г. са 177 млн. лв., като до м. септември 2017 г. прави 144 млн. лв. В Европа, водещите държави като Франция, Германия, Австрия, Швеция и други са наложили държавен монопол върху всички хазартни дейности. С най-големи традиции е френската национална лотария, известната още под името La Française des Jeux, която през 2017 г. генерира 16 млрд. евро приходи.

1.3. Искате ли държавата да управлява 28 данъчни склада за течни горива и да създаде дружество за внос на такива от страни – производителки на петрол, предимно на бартерна основа петрол срещу местна продукция?

Мотиви: С тази мярка ще се даде възможност на малки и средни фирми също да участват на местния пазар на горива, съответно ще се стимулира вноса и ще се диверсифицират източниците на доставки. По този начин ще се окаже конкурентен натиск върху местните производители, а това ще доведе до намаление на цените за потребителите и бизнеса, което е задължителна стъпка във времена на свръхпредлагане и голям избор на доставчици на международните пазари. От друга страна ще се осигурят платежоспособни пазари за автентичните български крайни продукти с висока добавена стойност, които ще се произвеждат в страната и ще допринесат за устойчив икономически растеж.

1.4. Искате ли държавата да подсигури информационно, правно, научно-развойно и приложно, логистично, транспортно и рекламно обслужване на всички експортно – ориентирани производства с висока добавена стойност?

Мотиви: С тази мярка ще се осигури възможност на местни фирми да стъпят на международните пазари. Днес основните стопански единици на тези пазари са корпорациите. Повечето от тях имат близо стогодишна история, а това значи традиции, търговски и правителствени контакти, големи обеми стокообороти. Това е в основата на конкурентността – да работиш през икономия от мащаба и разбира се, да имаш подкрепа от националното правителство, чрез водената от него стратегическа геополитика. За последното в България и дума не може да става, защото нашите политици са изключително зависими и то изключително по тяхна вина, защото ходят да се „топят“ едни други в чуждите посолства, за да получат индулгенция от „големите началници“ и после да безчинстват в страната.

За останалия период от деветмесечният срок правителството ще заседава по няколко дни във всяка административна област, за да може с цялата мощ на държавните институции, съгласно законовите им правомощия, да се разкъсат феодалните зависимости, наложени върху населението по места.

Този феодализъм се налага от местния едър бизнес, местната власт и всички органи – представители на централната власт. И тук вече не говорим за конкретна партия, а за всички, които са във властта, независимо дали са в качеството си на управляващи или на опозиция. Те работят заедно при осъществяването на незаконосъобразните дейности, а само пред хората прокламират различни позиции, за да манипулират техните избиратели. По места трябва да се работи изключително радикално и в съответствие със закона, в противен случай тези хора ще затрият държавата. В малките общини положението може да се опише само с една дума – трагично – преобладава възрастното население, непрестанно напускат млади хора поради липсата на каквото и да е адекватно заплащане и перспектива, а тези, които все пак са останали, живеят в един нескончаем кошмар от мизерия, страх, безпосочност, липса на достъп до здравеопазване и т.н. Тези населени места са обречени, защото хората там се топят, въпрос на време е да изчезнат от картата на страната. А този, който се е спасил в големия град, основно в столицата, вече не го интересува нищо, нали девизът ни е: „Спасявай се поединично!“.

Правителството на гражданите

Защо правителство на гражданите?

Това е единственият начин във властта да влезнат чисти и независими хора и реално да извършат необходимите промени, защото, ако се действа по традиционния нормативно установен път, минаващ през партия, означава, че отново трябва да се съобразяваме с „големите тарикати“. Същите държат всичко – медии, държавна администрация, експерти, имат армии от служители и работници, които гласуват под строй, защото от това зависи хлябът и оцеляването им. Механизмът за постигането на тази цел минава през конституционно установеното право на протест, основаващо се на принципа на народния суверенитет, залегнал в чл. 1, ал. 2 на Конституцията, а именно – цялата власт произтича от народа. Разбира се, всичко ще зависи от протеста на 16.09.2018 г. – ако той е многочислен и масов, съответно исканията на гражданите към изпълнителната и законодателна власт ще получат своята легитимация.

Целите на това правителство са следните:

Да прокара всички законодателни промени, залегнали в горепосочената програма, с които да се прекратят порочните явления в страната, защото очевидно законодателната власт, в лицето на народните представители, няма желание да стори това, тъй като всички те, заедно с ръководителите от изпълнителната и съдебна власт, всъщност са в основата на деформираната политика, ощетяваща държавата и нацията.
Как?

С инициирането на национални референдуми, което право е уредено в чл. 10, ал. 1, т. 3 от Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, чиято разпоредба гласи следното: „Предложение до Народното събрание за произвеждане на национален референдум може да бъде направено от Министерския съвет“. Въпреки, че законът предвижда възможност да се инициира национален референдум с гражданска инициатива чрез подписка от 400 хил. подписа, към настоящият момент това е обективно невъзможно да се случи поради следните причини: нуждата от финансови средства и липсата на гражданска инициатива, защото ние, българите, още не сме още узрели да се отдаваме на обществени начинания, ако нямаме пряк, материален интерес от това. Референдум сега може да бъде осъществен само от хора с пари – „бизнесмени“ или организации (политически, неправителствени), защото чрез тях се стига до медии за популяризирането на инициативата и до хора, които да събират подписите.

Да гарантира прозрачността и честността на изборите при провеждането на референдумите, предвидени в настоящата програмата и при тези за Велико народно събрание относно приемането на конституционни промени, залегнали в проекта. Днес всички сме свидетели, че изборите се манипулират в полза на т.нар. партии на статуквото и техните сателити, които се изкарват на политическата сцена за „цвят и пейзаж“.
Как?

С прякото управление на държавните органи, които са оторизирани да организират провеждането на избори.

Какви са гаранциите за прозрачността и честността в работата на това правителство и неговите членове:

Всеки един от членовете на Правителството на гражданите ще подпише приложения по-долу договор за политически кредит, който по своята правна същност представлява договор за поръчка по Закона за задълженията и договорите, сключен с всеки български гражданин, които иска да обвърже с носене на отговорност неговия представител във властта и понасянето на неустойка при неизпълнение на всяка от заложените в програмата мерки.
За деветмесечния период министър – председателят се задължава да бъде под 24 – часово видео наблюдение, за да се избегнат всякакви съмнения относно задкулисни действия, с изключение на времето за осъществяване на биологични нужди и при работа с класифицирана информация.
Министър – председателят и членовете на кабинета ще получават работна заплата в размер на три минимални работни заплати, без никакви други привилегии, освен ползването на служебен мобилен телефон. При нужда от транспорт за служебни цели, ще ползва свободното към момента МПС на някоя от структурите на ведомството.
Как ще функционира правителството?

Правителството ще бъде отворено към гражданите, тоест всички значими решения ще се подлагат на обществено обсъждане и приемане чрез гласуване по електронен път през блокчейн платформа.
Към всяко министерство ще има обществени съвети в състав по един представител от всяка една административна област и на общностите на българите в чужбина, които ще заседават веднъж седмично. Същите от своя страна ще имат за задача да организират обществени съвети в съответната област с представители на общините там. Редът и начинът на формирането им ще бъде обявен допълнително.
Всяка седмица премиерът и членовете на кабинета ще дават отчет за свършеното от правителството по изпълнение на програмата в неделя, по БНТ, с продължителност един час и половина, като половин час от ефирното време ще бъде с отворена телефонна линия за въпроси на гражданите.

Организация и начин на протичане на ПРОТЕСТ на 16.09.2018 г. пред Народното събрание

Аз, Росен Пламенов Миленов, на 16.09.2018 г., от 12,00 часа ще съм пред Народното събрание. Всеки български гражданин е поканен да бъде част от едно събитие, което ще предопредели хода на българската история. Всичко зависи от волята на народа! Ако всички граждани се включат в протеста, елитът няма да има възможност да провокира, манипулира и подмени исканията на протестиращите.

Във връзка с организацията и осигуряването на обществения ред в района на мероприятието ще се приложи следното:

Няма да бъдат допуснати следните групи лица:
Политически лица от 44-тото Народно събрание и представители на политически партии извън парламента с техните политически лозунги. Същите ще бъдат помолени да напуснат района на мероприятието на основание, че същите нямат отношение към проявата и е налице риск да я опорочат с различни действия;
Организирани групи, известни на МВР, а именно такива, гравитиращи около агитките на футболните отбори. Тези групи незабавно ще бъдат отстранени от района на мероприятието със съдействието на МВР. В задължението на МВР е осъществяването на превенция към оперативно – интересни лица, които се водят на отчет. Затова присъствието на такива контролирани групи ще бъде считано за действие, зад което стоят управляващите с цел опорочаване на протеста.
Всяка проява на провокация, подбуждане и осъществяване на насилие или увреждане на обществена или частна собственост ще бъде основание извършителите да бъдат отстранени от протеста със съдействието на силите на реда.
Ако лицата, които показват провокативни действия са много повече от гражданите, които действително желаят исканията на протеста, същият ще бъде прекратен и ще бъде продължен на следващия ден.
Протестът е граждански, с конкретни и ясни искания към Министерски съвет и Народното събрание. За да се осъществят тези искания, няма да бъде позволено по какъвто и да е начин, от когото и да било, да опорочи провеждането му. Исканията ще се случат, ако българските граждани изпълнят площадите, улиците и булевардите на София! Това ще легитимира исканията им и ще е проявление на народния суверенитет!

Днес е време разделно! Ако оставим България да продължи по сегашния път, утре вече ще е късно, просто защото няма да останат хора в страната, а без тях няма икономика, няма възпроизводство, няма нация, няма държава. Ние сами допуснахме да стигнем дотук, водени от дребния балкански тарикатлък. Днес повече от всякога трябва да се обединим, за да не допуснем да бъде подменен отново дневния ред на държавата от силните на деня, тоест големите тарикати. Балонът е надут до пределна степен, а ние имаме историческа възможност да го спукаме!

Приложение № 1

ДОГОВОР ЗА ПОРЪЧКА

(за кредит на политическо доверие)

Днес, ………2018 г., в гр./с. ………………………………….., се сключи настоящият договор за поръчка между

…………………………………………………………………………………………………………………

/трите имена на физическото лице/

наричан накратко ДОВЕРИТЕЛ, от една страна

и

………………………………………………………………………………………..……,

наричан накратко ДОВЕРЕНИК от друга страна

СТРАНИТЕ СЕ СПОРАЗУМЯХА ЗА СЛЕДНОТО:

ПРЕДМЕТ НА ДОГОВОРА
Чл. 1. ДОВЕРИТЕЛЯТ възлага на ДОВЕРЕНИКА да извърши необходимите правни действия за изпълнение на заложените цели и предвидените мерки за тяхното реализиране, посочени в Приложениeто (Програмата на Правителството на гражданите), съставляващо неразделна част от този договор.

Чл. 2. ДОВЕРЕНИКЪТ се задължава да изпълни поръчката от името на ДОВЕРИТЕЛЯ и за ДОВЕРИТЕЛЯ при условие, че същия бъде избран от 44-тото Народно събрание за министър – председател с предложения от него състав на Министерски съвет.

ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ДОВЕРИТЕЛЯ
Чл. 3. ДОВЕРИТЕЛЯТ има следните права:

а) да иска пълно, точно и в срок изпълнение на уговорените в предмета на договора правни действия;

б) да прави предложения и забележки по предвидените в предмета на договора мерки;

в) да иска и получи отчетна информация по всяко време на извършването на поръчката, съгласно поетите ангажименти в Програмата на Правителството на гражданите

III. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ДОВЕРЕНИКА

Чл. 4. ДОВЕРЕНИКЪТ има следните задължения:

а) да изпълни поръчката лично, с помощта на ресорните министри от кабинета;

б) да изпълни пълно, точно и в срок уговорените в предмета на договора правни действия;

в) да уведоми незабавно ДОВЕРИТЕЛЯ за резултатите от изпълнението на поръчката;

г) за срок от 30 години, започващ от момента на встъпването му в длъжност като министър-председател, да обявява на уеб сайта на Министерски съвет , ежемесечно, семейните приходи и разходи, попълнени в следния формат както следва: храна, дрехи, движимо имущество (МПС, черна и бяла техника), недвижимо имущество, дялови участия, забавления (екскурзии и почивки в страната и чужбина), банкови сметки, дебитни и кредитни карти;

д) за срок от 20 (двадесет) години, започващ от месеца, следващ този на освобождаване на длъжността министър-председател, личният му месечен доход от всякакви източници да не надвишава размера на четири минимални работни заплати;

Чл. 5. ДОВЕРЕНИКЪТ има следните права:

а) да извършва всички необходими правни действия във връзка с изпълнението на настоящия договор.

СРОК НА ДОГОВОРА

Чл. 6 Договорът се сключва за срок от 9 (девет) месеца.

Чл. 7 Срокът на договора може да бъде продължаван по взаимно съгласие на страните.

V. ПРЕКРАТЯВАНЕ И РАЗВАЛЯНЕ НА ДОГОВОРА
Чл. 8. Настоящият договор се прекратява при:

а) смъртта на някоя от страните;

б) осъществяване на мерките, заложени в програмата;

ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕИЗПЪЛНЕНИЕ
Чл. 9. Ако ДОВЕРЕНИКЪТ не изпълни точно и в срок някоя от мерките, включени в предмета на Договора (Програмата на правителството на гражданите), се задължава в срок от 1 (един) месец от неизпълнението да подаде оставка на правителството и от момента на освобождаване на длъжността министър – председател, за срок от 20 (двадесет години) да извършва 15 (петнадесет) дни месечно, четири часа дневно почистване чрез ръчно метене на битови отпадъци около кошчетата и забърсване на пейките в района на централната градска част на населеното място по постоянен адрес.

VII. ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

Параграф 1. За всички въпроси, неуредени в настоящия договор, се прилагат разпоредбите на ЗЗД и действуващото законодателство.

Параграф 2. Страните ще решават възникналите относно изпълнението на настоящия договор спорове по реда на Гражданския процесуален кодекс.

Настоящият договор се подписа в два еднообразни екземпляра – по един за всяка от страните.

ДОВЕРИТЕЛ:………………………… ДОВЕРЕНИК:…………….

За повече информация: уеб сайт – dogovorat.com или фейсбук страница „Референдум за съд“.

10.09.2018 г. С уважение: …………………………………………..

гр. София (…………………………………………)

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!