Убиецът в Хамбург – мигрант от ОАЕ, не е било възможно да бъде депортиран

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
73

Мъжът не е имал документи и поради това е било невъзможно да бъде депортиран
Мъжът, който уби един и рани шестима души при атака с нож в Хамбург, е влязъл незаконно в Германия. Депортирането му обаче е било невъзможно, защото не е имал документи.
Това разкри кметът на града Олаф Шолц.
Вчера вечерта 26-годишният мъж нахлу в супермаркет в северния град и започна безразборно да ръга с нож хората вътре. Според някои непотвърдени свидетелства той е крещял “Алах Акбар”.
Първоначалната инфорация беше, че мъжът е палестинец, но впоследствие стана ясно, че е роден в Обединените арабски емирства. Към момента полицаите се опитват да установят сегашната му националност.
Жертвата му е 50-годишен германец. Ранени са жена на същата възраст и още четирима мъже между 19 и 64. Друга жена, на 35, е пострадала леко при неутрализирането на нападателя.
Той се опитал да избяга от местопрестъплението, но бил подгонен от клиенти на магазина и минувачи. Видеоклипове от мобилни телефони показаха как няколко човека обграждат мъжа и го замерят със столове.
Полицията предполага, че нападателят е действал сам. Властите до момента се въздържат да определят действията му като терористични.
Кметът Олаф Шолц определи атаката като “престъпление от омраза”.
“Това, което ме разгневява още повече е, че очевидно става думка за някой, който е поискал закрила от нас в Германия и след това е насочил омразата си към нас”, каза градоначалникът, цитиран от в. “Цайт”.
Очевидец на нападението, цитиран от Би Би Си, твърди, че действията на нападателят изглеждали прекалено хаотични, а не като нещо планирано.
Източник: БТА, БГНЕС, BBC
vesti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!